verkeerscampagne, Lindtsedijk, Zwijndrecht,

Kick-off verkeerscampagne Lindtsedijk Zwijndrecht,

Zwijndrecht: Op vrijdagochtend 12 november heeft wethouder Jos Huizinga samen met bewoners Jolanda Donker en Desirée Prins en zoontje Jovy het grote A0 campagnebord onthuld op de route Geerweg – Lindtsedijk. Uit onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de weggebruikers op de Lindtsedijk harder rijdt dan de maximumsnelheid van 50 kilometer per uur. Dat leidt tot gevaarlijke situaties, geluidsoverlast en in het ergste geval tot ongevallen. De verkeerscampagne moet tot veiliger rijgedrag leiden, want benadrukken omwonenden en werkenden: ‘Wij wonen en werken hier!’

verkeerscampagne, Lindtsedijk, Zwijndrecht,
wethouder onthult samen met bewoners bord.

Na de onthulling hield de politie weggebruikers staande, waarna bewoners en mensen van het wijkplatform Nederhoven de auto’s informeerden over de maximale snelheid op de Lindtsedijk. Ook deelden zij flyers en sleutelhangers uit. Wethouder Jos Huizinga is blij met deze campagne: “Handhaven alleen is niet de oplossing. Het gaat om gedrag, om bewustwording. Houd je aan de maximumsnelheid en houd rekening met omwonenden.”

Campagne zorgt voor bewustwording
De Lindtsedijk – Geerweg is een kenmerkende weg in Zwijndrecht met aan de ene kant het bedrijventerrein en aan de andere kant een woonwijk. De politie heeft aangegeven dat alleen verkeershandhaving niet genoeg is om het gewenste verkeersgedrag op deze ruime weg en dijk te beïnvloeden. Wijkagent Linda den Hollander was meteen enthousiast dat politieagenten in opleiding deze dijk hadden aangedragen voor een gedragscampagne. “Ik ontvang veel klachten van omwonenden en bedrijven over geluidsoverlast en dat er te hard wordt gereden. Deze campagne draagt zeker zijn steentje bij aan het bewustwordingsproces. De borden langs de dijk en de 50 markeringen op de weg vallen echt op. De komende periode blijven we regelmatig hier weggebruikers staande houden om hen te attenderen op de maximumsnelheid. Daarna gaan we handhaven. Die snelheid moet gewoon omlaag.”

Wij wonen en werken hier!

verkeerscampagne, Lindtsedijk, Zwijndrecht,
verkeerscampagne moet tot veiliger rijgedrag leiden

Jolanda Donker en Desirée Prins wilden maar wat graag meewerken aan deze campagne. Zij wonen langs de Lindtsedijk en ervaren iedere dag overlast. Dat geldt ook voor Claudius de Beer, hij werkt bij De Oliebron. Om de boodschap nog eens extra te benadrukken, is gebruik gemaakt van mensen die last hebben van het te hard rijden: Wij wonen en werken hier!

Handen ineengeslagen
Gemeente Zwijndrecht, politie, wijkplatform Nederhoven, Stichting bedrijventerrein De Geer, Bedrijven investeringszone Groote Lindt, Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid Drechtsteden en het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV-ZH) hebben de handen ineengeslagen om de verkeerssnelheid aan te pakken: een positieve en actieve verkeerscampagne om het verkeersgedrag van weggebruikers te beïnvloeden. Hierbij worden verschillende communicatie middelen ingezet.

Deze campagne is tot stand gekomen op initiatief van de genoemde partners in het persbericht. Met als doel: Maak een punt van nul verkeersslachtoffers. Meer info op www.maakeenpuntvannul.nl

Beoordeling Kick-off verkeerscampagne Lindtsedijk Zwijndrecht,.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.