keurmerk BoekStart

Keurmerk BoekStart inde Kinderopvang voor twee kinderopvanglocaties in Zwijndrecht

Het Keurmerk BoekStart in de Kinderopvang is hét teken van een goede samenwerking tussen de Bibliotheek AanZet en de kinder Keurmerk  BoekStart in de Kinderopvang voor twee kinderopvanglocaties in Zwijndrecht opvangorganisaties in de regio.

Bibliotheekconsulent Ellen van Eijmeren overhandigde dit keurmerk in de vorm van aan raamsticker op woensdag 18 november aan Kindcentrum Dribbel. Op donderdag 10 december was het de beurt aan consulent Karin Theunissen om Kindcentrum Juliana te verblijden met hun keurmerk. Ellen en Karin werden enthousiast onthaald. De locaties zijn blij dat hun werk nu ook zichtbaar wordt erkend.

keurmerk BoekStart
Manager Monique en voorleescoördinator Monique zijn blij met het keurmerk

Wederzijde waardering
Bij Kindcentrum Dribbel namen voorleescoördinator Miranda van As en manager Monique van Geldorp het keurmerk in ontvangst. En bij Kindcentrum Juliana was voorleescoördinator Evelyn de Wit aanwezig bij dit feestelijke momentje. “Bij Kindcentrum Juliana staat het leesplezier van het kind voorop. Wij bieden de kinderen een stimulerende leesomgeving, waarin een knusse leeshoek centraal staat. Hier kunnen ze zelf een boek kiezen en samen lezen met een pedagogisch medewerker. Vanuit de cursus Leescoördinator ben ik vooral gaan letten op de keuzes van de boeken. Deze sluiten nu naadloos aan op het niveau van het kind. Daarnaast wordt er op de PSG actief voorgelezen. Het vergoten van de woordenschat en het taalbegrip staan centraal. BoekStart is in het leven geroepen om laaggeletterdheid bij het jonge kind te voorkomen. We zijn Kindcentrum Juliana heel blij met het keurmerk”, aldus Evelyn. Naast het keurmerk kregen de locaties een leuk en leerzaam boekje cadeau, om aan hun collectie toe te voegen.

BoekStart in de Kinderopvang
De Bibliotheek AanZet vindt het belangrijk dat alle kinderen vanaf jonge leeftijd in aanraking komen met boeken en lezen. Dit bereiken we onder andere met BoekStart in de Kinderopvang. Binnen dit leesbevorderingsprogramma werkt AanZet samen met kinderopvangorganisaties in haar werkgebied. De bibliotheek ondersteunt hen onder andere met een aantrekkelijke (voor)leesplek, een geschikte collectie boekjes, een plan voor terugkerende voorleesactiviteiten, deskundigheidsbevordering en het betrekken van ouders. In ruil hiervoor moeten de kinderopvangorganisatie voldoen aan een aantal voorwaarden.

Het keurmerk
Het keurmerk BoekStart in de Kinderopvang toont aan dat er binnen de samenwerking met Kindcentrum Dribbel en Kindcentrum Juliana aan deze voorwaarden wordt voldaan. Het is een erkenning en waardering voor al hun harde werk. Door de raamsticker ziet iedereen dat deze locaties samen met de bibliotheek en de gemeente gaan voor een positief stimulerend voorleesklimaat voor alle kinderen. Het keurmerk wordt ieder schooljaar opnieuw uitgedeeld. Zo kunnen ouders er zeker van zijn dat hun kinderen bij deze locaties in hun eerste levensjaren een goede basis krijgen voor het taalniveau op latere leeftijd.

Beoordeling Keurmerk BoekStart inde Kinderopvang voor twee kinderopvanglocaties in Zwijndrecht.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.