Scouting Panoord

Jeugdleden Scouting Panoord bakken cupcakes voor ouderen

Afgelopen weekend zijn de Welpen en Welka’s, jeugdleden van Scouting Panoord in de leeftijd van 8½ tot 11 jaar, druk bezig geweest met het bakken en inpakken van cupcakes voor ouderen om ze iets lekkers aan te bieden. Deze activiteit is in samenwerking met de stichting Helpende Handen Nederland opgezet. De stichting verzorgd deze week de verdere verspreiding onder de ouderen in de Drechtsteden.

Scouting Panoord
Scouting Panoord

Sinds een aantal weken mogen de jeugdleden van Scouting Panoord weer op de vereniging buiten opkomsten organiseren. Vanwege de Corona maatregelen zijn deze opkomsten om de week, zodat het niet te druk is op de terreinen rondom het clubgebouw. Dat betekend dat er ook nog steeds online opkomsten worden gehouden. Een van de ideeën was om cupcakes met de Welpen en Welka’s te bakken tijdens zo’n opkomst, voor hun kookinsigne. Door het uitvoeren van drie opdrachten rondom een thema, in dit geval koken, kunnen de jeugdleden namelijk een vaardigheidsinsigne verdienen. Maar wat is dan leuker om dit ook nog aan een goed doel te koppelen. Daarom is contact gezocht met de stichting Helpende Handen Nederland. Zij vonden dit een leuk initiatief en wilde daar graag aan meewerken. Zij zorgen ervoor dat de cupcakes, allemaal voorzien van een persoonlijke boodschap van de jeugdleden, verspreid worden onder de ouderen.

Stichting Helpende Handen Nederland is een sociale onderneming die als doel heeft het versterken van de informele zorg door de inzet van stagiaires, participatiedeelnemers en nieuwe Nederlanders in het kader van hun opleiding (of oriëntatie op een baan) binnen het domein van zorg, welzijn en dienstverlening.

Scouting Panoord
Scouting Panoord

Zij bieden hulp- en/of ondersteuning aan in de breedste zin van het woord. Zeker in deze Covid-periode merkten zij dat cliënten meer behoefte hebben aan contacten. De eenzaamheid is enorm toegenomen. Ze proberen hier met elkaar iets aan te doen zodat de cliënten weten dat ze niet vergeten worden. De cupcake actie van Scouting Panoord zal hier ook zeker aan bijdragen en wordt zeer gewaardeerd.

Het lekkers wordt deze week naar de cliënten gebracht. De studenten van stichting Helpende Handen hebben hierbij hulp gekregen van medewerkers van woningbouwvereniging Trivire, die ook graag hun steentje willen bijdragen om de eenzaamheid enigszins te verzachten in deze moeilijke periode. Met iets lekkers en een paar mooie woorden gaat dat zeker lukken!

Kijk ook eens op onze website www.panoord.nl of op  de Facebook-site: https://www.facebook.com/ScoutingPanoord

Beoordeling Jeugdleden Scouting Panoord bakken cupcakes voor ouderen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.