foto: Casper de Weerd

Je geld of je leven – kunstenares gaat zelf geld drukken

ZWIJNDRECHT. Kunstenares Anne van Dalen die eerder al een pop-up galerie opende en leefde van een gecrowdfunded basisinkomen, start op 1 juni een nieuw initiatief getiteld ‘Je geld of je leven’ waarvoor ze 100 sponsors zoekt die gedurende 1 jaar elk 10 euro per maand doneren.

foto: Casper de Weerd
foto: Casper de Weerd

Leven van de verkoop van kunst is weinig kunstenaars gegeven vandaar dat de Zwijndrechtse zich richt op deze vorm van financiering. “We worden allemaal door geld geregeerd of we willen of niet en het is mijn missie als kunstenaar om daar uiting aan te geven.”

De kunstenares gaat zich twaalf maanden lang bezig houden met geldzaken en is o.a. van plan om waardepapier te drukken. “Ik wil niets liever dan aan het werk blijven. Voor elke deelnemer aan ‘je geld of je leven’ verander ik een tientje in een kunstig duizendje.”

Er is plaats voor 100 deelnemers, de eerste 25 hebben zich al gemeld. Het project wordt afgesloten met een expositie en een loterij. Meedoen kan door een mail te sturen naar annevandalen@xs4all.nl onder vermelding van ‘je geld of je leven’. Voor meer informatie gaat u naar annevandalen.nl

 

 

Beoordeling Je geld of je leven – kunstenares gaat zelf geld drukken.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.