Gemeentehuis Zwijndrecht

Hoe ziet Zwijndrecht er volgens jongeren uit in 2040?

De rol van de overheid verandert. Hoe zou Zwijndrecht er in 2040 uitzien? En wat betekent dit voor de overheid en de inwoners? Deze prijsvraag is vorig jaar uitgezet onder middelbare scholieren. De scholieren geven in vlogs antwoord. Wethouder Aaike Kamsteeg reikte de prijzen uit aan de winnende scholieren.

In september 2016 vroeg de gemeente Zwijndrecht aan scholieren hoe zij de toekomst van Zwijndrecht zien. De gemeente wil meer samenlevingsgericht werken en is daar benieuwd naar. Het beeld van de jongeren kan meespelen bij het bepalen van veranderingen voor de toekomst. Met de prijsvraag waren twee prijzen te winnen, een publieksprijs en een juryprijs.

Winnaars

In februari kon een week lang op de filmpjes gestemd worden. De vlog met de meeste likes zou de publieksprijs winnen. Emma en Femke wonnen met 173 likes. De jury koos op basis van inhoud en originaliteit voor de vlog van Olav en Dennis.

Prijsuitreiking

Wethouder Aaike Kamsteeg ging samen met GoodtoKnow vlogger Yu-Han naar het Develsteincollege om de winnende scholieren te verrassen. De wethouder maakte de juryprijs bekend. “De winnende vlog was een boeiend filmpje, waarin grappige dingen bedacht werden over de toekomst, zoals een robot als burgemeester, maar ook nuttige dingen over de overheid in de toekomst”. De winnaars ontvingen een oorkonde en een cadeaubon. De uitreiking van de prijzen is vastgelegd door Yu-Han in een vlog. Deze vlog is te vinden op het YouTube kanaal van het jongerenplatform GoodtoKnow.

 

Vlogs

In totaal zijn er vierenveertig vlogs ingestuurd die meedongen naar de prijs. Alle vlogs zijn geplaatst op het YouTube kanaal van het jongerenplatform van Zwijndrecht, GoodtoKnow. In de vlogs van de scholieren komen verschillende onderwerpen aan bod. Duurzaamheid, digitalisering, vergrijzing en activiteiten voor jongeren komen het meest in de vlogs voor.

Kijk voor de vlog van Emma en Femke naar Deelen van Hattem. Kijk voor de vlog van Olav en Dennis naar Pols Heinekamp.

 

GoodtoKnow

GoodtoKnow Zwijndrecht is een platform voor én door jongeren in Zwijndrecht. Een digitale plek waar zij toegang hebben tot laagdrempelige ondersteuning op het gebied van sociaal welzijn en waar zij mee kunnen praten, denken en meedoen op het gebied van activiteiten voor jongeren in Zwijndrecht.

 Beoordeling Hoe ziet Zwijndrecht er volgens jongeren uit in 2040?.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.