Bedrijven

Historische Vereniging Zwijndrecht houdt ‘inloopdag’

Historische Verening Zwijndrecht, Bent u wel eens langs De Vergulde Swaen op de Rotterdamseweg gelopen? Heeft u zich wel eens afgevraagd wat er allemaal in dit pand te zien is? Dan bieden wij u een unieke mogelijkheid! Op zaterdag 19 november vindt er namelijk een ‘inloopdag’ plaats. Omdat onze mooie vereniging dit jaar 40 jaar bestaat, willen we de leden, maar ook de bevolking van Zwijndrecht, graag laten meegenieten met dit jubileum.

Die dag zijn er dan ook allerlei activiteiten in De Vergulde Swaen. Zo zal tussen 10 uur en half elf de ‘mystery-box’, die al sinds de opening van de tentoonstelling ’40 jaar Historische Vereniging’ op een prominente plek in de ruimte staat, eindelijk worden geopend. Wij kunnen u vertellen dat de inhoud van deze doos de toekomst en het aangezicht van onze vereniging zal veranderen. Daar moet u dus zeker bij zijn!

Ook worden de nieuwe vlaggen onthuld en is er op de zolder ieder uur een diashow te zien met oude foto’s met een verschillend thema. Deze thema’s zijn: bedrijven en industrie (van 10 tot 11 uur), boerderijen (van 11 tot 12 uur), de Ringdijk (van 12 tot 1 uur), Tuinderijen (van 1 tot 2 uur), de Tweede Wereldoorlog en de Bevrijding (van 2 tot 3 uur) en de Watersnoodramp (van 3 tot 4 uur).

De afdeling genealogie zal aanwezig zijn om vragen over uw voorouders te beantwoorden. Bovendien lopen er ook nog vrijwilligers, die u langs alle hoogtepunten van de Oudheidskamer kunnen leiden. En ‘last, but not least’ voor de eerste honderd bezoekers staat ook een smakelijke verrassing te wachten.

Wij zien u graag op zaterdag 19 november in De Vergulde Swaen.

Beoordeling Historische Vereniging Zwijndrecht houdt ‘inloopdag’.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.