Dordrecht

Help-Portrait geeft minderbedeelden weer een portret

Op 8 december 2018 organiseert Help-Portrait Dordrecht weer een evenement waarbij zij minderbedeelden in Dordrecht een kans geven op een professionele fotoshoot. Minderbedeelden krijgen de kans om professioneel een portretfoto te laten maken.

Ze kunnen bijvoorbeeld een mooie foto krijgen voor het solliciteren of een mooie gezinsfoto als herinnering. Deze mensen hebben niet het geld om een professionele fotoshoot te doen, maar krijgen nu wel de kans voor een mooi professioneel portret. Help-Portrait 2018 vindt plaats in het buurthuis de Koloriet, Jacob Marisstraat 70 in Dordrecht.

Minder bedeelden in deze samenleving staan ook vaak onderaan de samenleving. Een professionele portretfoto kan hen op velen manieren helpen. Bijvoorbeeld iemand die aan het solliciteren is en een streepje voor wil op de andere sollicitanten.

Ook kan het zelfvertrouwen van zo’n persoon enorm omhoog gaan. Pauline de Vries (32) zei hierover: Het liet me zien dat ik mag zijn, wie ik ben.” Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door verschillende fotografen, visagisten, stylistes en andere vrijwilligers. Zij zijn de mensen die het tot een groot succes maken.

De deelnemers worden benaderd via Enver, Leger des Heils, voedselbank, diaconaal aandachts centrum en ander hulp organisaties. Maar andere hulporganisaties mogen zich ook melden. Help-Portrait is een wereldwijde organisatie waarbij in veel landen op veel plaatsen professionele fotografen en visagisten hun tijd en materieel ter beschikking stellen voor mensen die het minder hebben in de maatschappij.

Het is een idee van de Amerikaanse fotograaf Jeremy Cowart. Dit idee wordt inmiddels in meer dan 27 landen en op meer dan 2000 plaatsen gedaan. Dit jaar ook weer in Dordrecht. Minderbedeelden uit Zwijndrecht zijn van harte welkom

DordrechtBeoordeling Help-Portrait geeft minderbedeelden weer een portret.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.