Goed omgaan met geld maakt gelukkiger!

De gemeente Zwijndrecht vindt het belangrijk gezinnen met kinderen te helpen om de financiële opvoeding gemakkelijker te maken. Goed met geld omgaan, betekent dat je niet meer uitgeeft, dan je hebt. Wat is daarvoor nodig?

Wethouder Jolanda de Witte (Jeugd): “In het huidige digitale tijdperk heb je het geld niet in alle gevallen in je portemonnee. Daardoor besef je niet altijd hoeveel je uitgeeft. Wanneer we kinderen op jonge leeftijd leren met geld om te gaan, komen ze later vaak minder in de financiële problemen. Hier geldt het motto: jong geleerd, oud gedaan.”

Lessen over geld op scholen
In de week van het geld (27 – 31 maart 2017) is er voor scholen in het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs veel te vinden en te doen over omgaan met geld. Op de site www.weekvanhetgeld.nl is een gevarieerd aanbod te vinden met werkbladen voor docenten en groepsleerkrachten van alle groepen in het basisonderwijs. Ook voor het voortgezet onderwijs is veel lesmateriaal beschikbaar, van gastlessen tot theatervoorstellingen.

Kinderen financieel opvoeden
Bij jonge kinderen, vanaf een jaar of zes, kunt u als ouder beginnen met zakgeld geven. Aan het eind van de basisschoolleeftijd hebben de meesten van hen zakgeld en misschien kleedgeld of geld voor een mobiele telefoon. Het is slim om goede afspraken te maken met uw kind. Het is heel belangrijk om kinderen te leren met een vast budget om te gaan.

Wat staat er op het programma?
In de week van het geld 2017 doen basisscholen actief mee door gastlessen voor de groepen 7 en 8 mogelijk te maken. Deze gastlessen worden gegeven door medewerkers van de diverse banken in Nederland. De gemeente Zwijndrecht heeft het voortouw genomen om ‘bank in de klas’ mede mogelijk te maken.

Kijk alvast op www.nibud.nl voor richtlijnen van zak- en kleedgeldbedragen.

Week van het geld 2017
Week van het geld 2017

 

 

Beoordeling Goed omgaan met geld maakt gelukkiger!.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.