wethouderjacquelinevandongenendirecteurjulianaschoolarjanvis3910745090883917163.

Gezond traktatieboekje uitgereikt aan 22 basisscholen in Zwijndrecht

Op donderdag 10 december reikte wethouder Jacqueline van Dongen samen met de Toppie sportcoaches gezonde traktatieboekjes uit op 22 basisscholen in Zwijndrecht. Het gezonde traktatieboekje is een initiatief van diëtist Dominique Flink, onderwijs en de gemeente.

De afgelopen maanden neemt het aantal gezonde traktaties op basisscholen af. Dit baart zowel het onderwijs als de gemeente zorgen. Samen met diëtist Dominique Flink bedachten zij daarom het ‘Gezonde traktatieboekje’ om ouders te inspireren met leuke en vooral gezonde traktaties. “Als JOGG- gemeente bouwen we aan een gezonde toekomst voor de jeugd. Een gezonde toekomst begint bij verantwoord eten en daar hoort een gezonde verjaardagtraktatie ook bij”, zegt Sandra Vat, JOGG-regisseur van gemeente Zwijndrecht.

Hart onder de riem
De leerkrachten van de 22 basisscholen in Zwijndrecht ontvingen naast de traktatieboekjes voor ouders ook een materialenmap met tips en informatie over het thema ‘ De Gezonde School. Om de leerkrachten een hart onder de riem te steken en te bedanken voor de flexibiliteit en inzet van de afgelopen periode, ontvingen zij ook nog een grote fruitmand en waterfles in de vorm van een dumbell.

JOGG-gemeente
De gemeente Zwijndrecht is JOGG-partner en gelooft in de kracht van een gezonde omgeving. Want een gezonde omgeving draagt bij aan een gezonde toekomst.
Meer kinderen op gezond gewicht krijgen we alleen voor elkaar door samen te werken en door ouders actief te betrekken. Een gezonde jeugd begint bij de omgeving van een kind. Daarom focust JOGG zich niet op het kind zelf maar op de omgeving. In Zwijndrecht werken we daarom ook veel samen met scholen, kinderopvang, sportverenigingen, bedrijven, supermarkten en Toppie sportcoaches.

wethouderjacquelinevandongenendirecteurjulianaschoolarjanvis3910745090883917163.
wethouder Jacqueline van Dongen het ‘Gezonde Traktatieboekje’ uit aan directeur Arjan Vis van de Julianaschool

Beoordeling Gezond traktatieboekje uitgereikt aan 22 basisscholen in Zwijndrecht.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.