Winkelboulevard Noord Zwijndrecht

Gemeente Zwijndrecht haalt wensen op voor Noord

Zwijndrecht: De komende weken gaat de Gemeente Zwijndrecht langs in de wijk Noord om wensen en dromen op te halen. De reacties worden gebruikt voor het opstellen van een plan voor de toekomst van Noord. Het doel is een aantrekkelijke wijk om te wonen en werken. Een wijk die klaar is voor de toekomst, met schone energie en ingesteld op klimaatverandering. Met buurten waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en waar men oog heeft voor elkaar. 

Wethouder Jos Huizinga van de Gemeente Zwijndrecht : “Nu is het moment om uw ideeën voor de wijk met ons te delen. Er zijn vast dingen die beter kunnen of waar u op hoopt. Deel ze met ons. Vul de enquête in, spreek ons aan in de wijk én kom naar de bijeenkomst op 13 oktober!”

In het Masterplan voor Noord komen de doelen en wensen voor de wijk te staan. Zijn er in de toekomst bouwplannen of ideeën voor een nieuwe inrichting van de straat? Dan kijken we of die passen bij de doelen en wensen voor de wijk. Om te komen tot het plan heeft de gemeente eerst een gebiedsagenda gemaakt, met daarin de belangrijkste onderwerpen. De gebiedsagenda wordt gebruikt om met inwoners, ondernemers en andere belanghebbenden in gesprek te gaan.

Paasfeest op Winkelcentrum Boulevard Noord, Zwijndrecht
Winkelcentrum Boulevard Noord,

Gesprekken op straat
Op 17, 20 en 22 september kunnen inwoners met ons in gesprek. We verplaatsen ons door de wijk. Op vrijdag 17 september staan we tussen 14.00 en 18.00 uur in de buurt van Xiejezo en de Passage. Op maandag 20 september staan wij van 16.30 tot 20.00 uur bij Boulevard Noord. Daar staan wij ook op woensdag 22 september van 14.00 tot 18.00 uur. Als u ons ziet, vertelt u dan uw ideeën? We zijn benieuwd.

Online vragenlijst nu in te vullen!
Inwoners die graag online hun mening geven kunnen een vragenlijst invullen op www.diztrikt.nu/noord of op papier bij wijkcentrum Xiejezo, het gemeentehuis of andere plekken in de wijk. Het invullen van de enquête is anoniem.

Bijeenkomst 13 oktober
Op woensdag 13 oktober organiseren wij een bijeenkomst. We presenteren het uiteindelijke plan en laten zien wat we met uw inbreng hebben gedaan. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen. De bijeenkomst start om 19.30 uur, deur open vanaf 19.15 uur. De bijeenkomst vindt plaats bij u in de buurt. De exacte locatie is nog niet bekend. U vindt de juiste gegevens zo snel mogelijk op www.diztrikt.nu/noord of via e-mail nadat u zich heeft aangemeld.

Xiejezo Zwijndrecht
Xiejezo Zwijndrecht

Aanmelden voor bijeenkomst
In verband met de huidige corona-regels is het belangrijk dat u zich vooraf aanmeldt. Dit kan tot uiterlijk 6 oktober 2021 via www.diztrikt.nu/noord of direct via diztrikt@zwijndrecht.nl.

Zwijndrecht werkt aan een nieuw levendig hart. Centraal gelegen in de omgeving van het station en met alle faciliteiten binnen handbereik. De komende tien jaar wordt het gebied groots aangepakt en opnieuw ingericht. Twee belangrijke pijlers binnen het project zijn: een positieve impuls geven aan de leefbaarheid en het realiseren van een duurzame leefomgeving. De herinrichting van dit gebied bestaat uit drie projecten: Stationskwartier, omgeving winkelcentrum Walburg en Noord.

Diztrikt is onderdeel van de Spoorzone Dordrecht- Zwijndrecht. Kijk voor meer informatie op www.diztrikt.nu

Beoordeling Gemeente Zwijndrecht haalt wensen op voor Noord.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.