Dordrecht

Gemeente Zwijndrecht blijft kinderen in armoede helpen

In de gemeente Zwijndrecht ontvangen voor het vierde jaar op rij meer dan 1200 kinderen de Kindpas terwaarde van € 75,-. Het gaat om een bijdrage voor kinderen tot 18 jaar die in armoede leven. Zij kunnen (met hun ouders) de pas gebruiken voor de aanschaf van kleding in winkels in Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht en Dordrecht.

Wethouder Tycho Jansen (Armoedebestrijding) heeft op 2 december 2020 samen met kinderburgemeester Sophie van der Walle de eerste pas symbolisch uitgereikt aan directeur Mike Mastwijk van basisschool De Dolfijn en Diane van der Giessen van de Hema in Zwijndrecht.

Wethouder Jansen: “Meedoen in de samenleving is belangrijk, maar niet altijd vanzelfsprekend. We zien steeds meer Zwijndrechtenaren, mede door corona, onder de armoedegrens leven, onder wie een toenemend aantal kinderen. Juist voor de ontwikkeling van kinderen is het belangrijk dat zij gebruik kunnen maken van basisvoorzieningen.”

Basisvoorzieningen
De gemeente Zwijndrecht vindt dat basisvoorzieningen voor kinderen op orde moeten zijn. Uit recente regionale cijfers blijkt dat gezinnen met kinderen tussen 12 en 18 jaar, met een minimuminkomen, het meest tekort komen. In Zwijndrecht groeit ongeveer 1 op de 8 kinderen in armoede op.

Kindpas
De Kindpas, die wethouder Jansen woensdag 2 december bij de Hema uitreikte, kan alleen aan kleding worden uitgegeven bij winkels in Zwijndrecht en omgeving. De Kindpas maakt het mogelijk dat kinderen zelf gelegenheid krijgen om leuke kledingstukken uit te zoeken,
waar in het gezin vaak te weinig geld voor is.

Stichting Leergeld
Stichting Leergeld (regionale partner van de gemeente Zwijndrecht) stuurt vanaf 18 december 2020 de brief met de Kindpas naar de kinderen toe. Deze pas is geldig tot 31 oktober 2021. ” Stichting Leergeld (regionale partner van de gemeente Zwijndrecht) stuurt vanaf 18 december 2020 de brief met de Kindpas naar de kinderen toe. Deze pas is geldig tot 31 oktober 2021.

Stichting Leergeld krijgt namelijk veel vragen. “Inwoners die de pas vorig jaar hebben gekregen, ontvangen de pas automatisch nog een keer. Alleen inwoners die de pas voor de eerste keer willen aanvragen, hoeven zich aan te melden.

Aanmelden voor een Kindpas kan bij Leergeld Drechtsteden.  Via mail:  info@leergelddrechtsteden.nl of tel.; 078-6123119.
Na een check op het inkomen door stichting Leergeld wordt de Kindpas naar het gezin opgestuurd.

 

Beoordeling Gemeente Zwijndrecht blijft kinderen in armoede helpen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.