Gemeentehuis Zwijndrecht

Gemeente verwijdert voorlopig JOP aan de Uranusstraat

Gemeente Zwijndrecht verwijdert deze week de uitgebrande Jongeren Ontmoetingsplaats (JOP) aan de Uranusstraat. In de afgelopen maanden is deze JOP meerdere keren vernield. De gemeente heeft de JOP steeds hersteld zodat jongeren er weer gebruik van konden maken. Deze keer is voor het college van B&W de maat vol. Het college wil eerst met belanghebbenden bespreken of de JOP op deze plek terug kan komen. De JOP wordt daarom voorlopig verwijderd.

Pas op de plaats
Wethouder Ronald de Meij: “We vinden het belangrijk dat we plekken voor onze jongeren hebben waar ze elkaar kunnen ontmoeten. Ook om overlast in de wijken te voorkomen. Daarom investeren we in JOP’s en sportveldjes. Erg jammer dat er vandalen zijn die het nodig vinden om deze voorzieningen te vernielen.
Het college vindt het niet zinvol om de JOP aan de Uranusstraat weer voor veel geld op te knappen om vervolgens weer geconfronteerd te worden met vernielingen. Ook krijgen we meldingen uit de buurt over overlast van deze JOP. We maken daarom pas op de plaats en gaan samen met de omwonenden, jongeren, politie en jongerenwerk bespreken hoe we verder gaan.”

JOP’s voor jongeren
Gemeente, politie, wijkplatforms en jongerenwerk zijn in 2014 gestart met JOP’s voor de jongeren in Zwijndrecht. Ze hebben hier een plek waar ze kunnen samenkomen, waar ze niemand tot overlast hoeven te zijn en waar ze droog kunnen staan. De gemeente heeft in de afgelopen jaren acht JOP’s geplaatst verspreid over de gemeente.
 

Beoordeling Gemeente verwijdert voorlopig JOP aan de Uranusstraat.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.