Bibliotheek AanZet

En toen? Terug in de tijd met de Kinderboekenweek

Van 30 september tot en met 11 oktober is het weer Kinderboekenweek: het grootste kinderboekenfeest van Nederland. Dit jaar staat de Kinderboekenweek in het teken van tijdreizen. Verken de geschiedenis door verhalen van vroeger. Op school, in de boekwinkels én natuurlijk ook bij de Bibliotheek AanZet. Bij ons reis je door de tijd met de tofste activiteiten en door de mooiste verhalen. Ga je mee?

Tijdmachine
Speciaal voor de Kinderboekenweek heeft de Bibliotheek AanZet een heuse ‘tijdmachine’ gemaakt. Met dit boekje vol opdrachten ontdek jij verschillende periodes uit de geschiedenis. Waan je een schone jonkvrouw in de middeleeuwen of een neem een kijkje bij de dinosaurussen in de prehistorie. Lees jezelf het verleden in met de leukste boeken en opdrachten. Je krijgt het boekje als je boeken komt lenen of als je de Kinderboekenweek-les doet met school.

Winactie
Met deze tijdmachine maak je bovendien kans op een bijzondere prijs. Vul de laatste vraag op de achterkant van het opdrachtenboekje in en wie weet maak jij kans op twee kaartjes voor het Openluchtmuseum in Arnhem! Hier wandel je door de Nederlandse geschiedenis langs historische gebouwen en voorwerpen van vroeger. De mensen van het museum lijken zo uit het verleden te zijn weggelopen. Dat wil je toch niet missen?

Te doen in de bieb
Tijdens de Kinderboekenweek is er van alles te doen rondom het thema ‘En toen?’. Kom op vrijdag 2 oktober bijvoorbeeld naar het speciale kindercollege in Bibliotheek Crabbehof. Hier leer je alles over prehistorische dieren. Of doe op maandag 5 oktober in Bibliotheek Heerjansdam mee aan de theaterworkshop ‘Held op Sokken’. En duik in de wereld van ridders en kastelen. Op dinsdag 6 oktober gaan we in Bibliotheek Zwijndrecht Lunenhof op muzikale tijdreis met de rattenvanger van Hamelen. Muzikante Helma Hartman laat je instrumenten ontdekken, dansen en zingen.

Ga naar de website voor meer informatie en het volledige programma (want er is nog veel meer leuks!):www.debibliotheekaanzet.nl/kbw

De Kinderboekenweek
De Kinderboekenweek is in 1955 bedacht door Stichting CPNB (Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek). Zij hebben als missie om iedereen te laten lezen. Leesbevordering en het vergroten van het leesplezier bij kinderen is iets waar de Bibliotheek AanZet natuurlijk het hele jaar door aan werkt. En tijdens de Kinderboekenweek besteden we hier met allerlei activiteiten extra aandacht aan.

 

Bibliotheek AanZet
30 september tot en met 11 oktober is het weer Kinderboekenweek: het grootste kinderboekenfeest van Nederland. Dit jaar staat de Kinderboekenweek in het teken van tijdreizen. Verken de geschiedenis door verhalen van vroeger. Op school, in de boekwinkels én natuurlijk ook bij de Bibliotheek AanZet. Bij ons reis je door de tijd met de tofste activiteiten en door de mooiste verhalen. Ga je mee?

Beoordeling En toen? Terug in de tijd met de Kinderboekenweek.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.