grof afval

Eigen bijdrage voor het thuis laten ophalen van grof afval

Voor het thuis laten ophalen van grof (huishoudelijk) afval wordt vanaf 1 maart een eigen bijdrage van € 20,00 berekend. Gratis blijft het ophalen van elektrische apparaten en grof snoeiafval. Herbruikbare spullen worden gratis opgehaald door Opnieuw & Co. Ook het wegbrengen van grof afval naar de Milieustraat Noordpolder aan de Crezeepolderweg in Hendrik-Ido-Ambacht is en blijft gratis.grof afval

In grof afval zitten veel waardevolle materialen. Bij de Milieustraat kan al dit afval goed worden gescheiden. Daarom blijft het zelf wegbrengen van grof afval gratis. Het ophalen van grof afval kost geld, denk alleen maar aan het transport. Daarom is besloten dat inwoners die gebruik willen maken van de ophaalservice vanaf 1 maart meebetalen aan een deel van de kosten.

Brengen beter dan halengrof afval
Door afval naar de Milieustraat te brengen kan maar liefst 75% worden gescheiden. Doordat het afval beter gescheiden is, kunnen waardevolle grondstoffen hergebruikt worden. Bij elektrische apparaten, grof snoeiafval en spullen voor de kringloop ligt het percentage hergebruik op 100%. Daarom blijft dat gratis. Afval dat niet hergebruikt wordt, wordt verbrand. Dat is de slechtste optie voor het milieu en is ook nog eens duurder dan hergebruik.

Wat is grof afval?
Grof (huishoudelijk) afval is het afval dat te groot of te zwaar is voor in de restafvalbak of -zak en wat niet meer geschikt is voor anderen om te gebruiken. Het hoort ook niet bij gft en etensresten, plastic, blik en drinkpakken, papier, textiel of glas. Denk bijvoorbeeld aan kapotte meubels, vloerbedekking en kunststof lamellen.

Hoe maak je een afspraak?
Een ophaalafspraak maak je online via hvcgroep.nl/grofafval. Daar staan ook de voorwaarden en ophaalmomenten vermeld.

Grof afval inleveren per wijk
De gemeente onderzoekt op dit moment de mogelijkheid om één keer per jaar in iedere wijk de bewoners de mogelijkheid te bieden om hun grof afval gratis in te leveren. Zodra hierover meer bekend is zal de gemeente hierover berichten.

Gemiddelde score: 2.0 uit 5 (5 stemmen)
5 sterren
1
4 sterren
0
3 sterren
0
2 sterren
1
1 ster
3
007

Mee gaan met je tijd!

Het laten weg brengen van grof afval is gratis, als je dat niet zelf kunt vraag dan iemand uw te helpen, dan komt dat vast goed.

Iedereen is verantwoordelijk om zelf zijn afval op de juiste manier op te ruimen.!
Denk dan in oplossingen en niet in O ik wordt gestraft. Zo werkt dat niet als je zelf niet mee wilt doen.

Je wordt netjes te woord gestaan bij de Milieustraat qua informatie.

Fijne dag.

7 maanden geleden
Yke Muller

Centraal punt in de wijk

Het lijkt mee eerlijker om een punt in de wijk te hebben waar je afval kunt brengen. Terwijl ik me dan afvraag of je niet een route door de wijk kunt maken. Scheelt voor ouderen en mensen met een beperking. De wagen moet toch heen en terug naar de wijk. Een grofvuilstrast in de wijk lijkt mij een goede midden weg.

8 maanden geleden
Sjakie

Nou dat is fraai !

Dat is lekker maak ik straks een afspraak en zet de rest van de straat ook zijn troep erbij ,ik betelan en de rest niet. Hoe willen ze dat bij gaan houden dan !

8 maanden geleden
Alexander

Veel gemeenteheffing betalen en nu bestolen worden

Dit is zo stom.
In Zwijndrecht betalen we relatief veel rioolbelasting etcetera en nu dit!!!
Schandalig

8 maanden geleden
Joke

Zal fijn zijn als er 1 maal per 3 maanden .
Een afvalbak kom voor grote spullen.dan hoef de oudere niet zelf de spullen te brengen

8 maanden geleden
Ali

Voor ouderen, zoals ik ( 78 jr), zonder auto lijkt het erop dat we bestraft worden voor onze leeftijd. Je zou verwachten dat er voor deze groep mensen een tegemoetkoming zou zijn. Dit besluit is wel erg kort door de bocht en volgens mij niet sociaal.

8 maanden geleden
Fred

Minima

Jammer dat de mensen die geen auto hebben worden gestraft door een eigen bijdrage te vragen.
Dit zijn vaak ook al mensen met een kleine beurs.
En voor het overige, ooit geprobeerd een bankstel in een fiat 500 te vervoeren?

8 maanden geleden

Beoordeling Eigen bijdrage voor het thuis laten ophalen van grof afval.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.