Een plaats waar kinderen de hele dag schitteren

Een plaats waar kinderen de hele dag schitteren

Lijkt u dat niet geweldig? Eén vertrouwde omgeving waar kinderen van jongs af aan komen, waar ze naadloos doorstromen van opvang naar onderwijs en van sport- en spelactiviteiten naar logopedie.

Een plaats waar kinderen de hele dag schitteren
Een plaats waar kinderen de hele dag schitteren

Een tweede thuis waar ze alles krijgen wat ze nodig hebben om zich te optimaal te ontwikkelen, waar normen, waarden en regels overal hetzelfde zijn en waar ieder kind zich gezien en gehoord voelt. Een unieke plek waar kinderen de hele dag stralen en waar ze een schitterende basis leggen voor de rest van hun leven. Een sprookje? Binnenkort niet meer!

1 Februari 2017
Op 1 februari 2017 openen twee unieke kindcentra in Zwijndrecht hun deuren. Het belooft een feestelijke opening te worden. Wethouder Jolanda de Witte is erbij. Ook u bent van harte welkom. Om 08:45 uur op locatie Hoendersekade / Tandem, om 09:45 uur op locatie Beethovenlaan / Develhoek. Hiermee kondigen de initiatiefnemers de komst aan van een groot aantal nieuwe kindcentra in Zwijndrecht, Ridderkerk en Barendrecht.

Al deze kindcentra zijn op dezelfde leest geschoeid en hebben hun eigen unieke aanbod. Zo starten kinderen op de Hoendersekade / Were en op de Beethovenlaan al met Engels als ze twee jaar oud zijn. De focus op deze taal gaat voortdurend door tot en met groep 8. Dit aanbod geldt niet voor alle kindcentra. De basis is echter wel overal gelijk.

Niet zomaar een kindcentrum
De basis van de nieuwe kincentra ligt in de intensieve samenwerking van sterke, onafhankelijke partijen met ieder hun eigen expertise. De openbare scholen verenigd in OZHW voor PO & VO, kinderopvangorganisatie Kibeo en Yes! Kinderopvang zijn enthousiast over de meerwaarde die de samenwerking voor de kinderen heeft. Op pedagogisch gebied werken de partijen al heel lang samen, en met succes.

Toch willen ze samen meer kunnen betekenen voor de kinderen. Dat heeft ertoe geleid dat ze de pedagogisch krachten op locatieniveau hebben gebundeld tot één pedagogische visie die bestaat uit de beste inzichten van alle partijen. Daaruit is een uniek concept ontstaan met de kinderen als stralend middelpunt. Dit concept biedt volop mogelijkheden om tot in de puntjes te worden doorontwikkeld. Op 1 februari maken de initiatiefnemers de naam en het logo van deze twee en alle nog komende unieke kindcentra bekend.

Beoordeling Een plaats waar kinderen de hele dag schitteren.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.