Peli Esports

Een online competitie om de ‘Esporter’ van Pelikaan te worden

De Zwijndrechtse voetbalvereniging Pelikaan is gestart met een online competitie voor haar leden.

In de competitie, de Peli Esports Cup, nemen deelnemers het vanuit huis tegen elkaar op in het spel FIFA 20 via de Playstation. Een eerste editie van mogelijk een jaarlijks terugkerend evenement, die met de populariteit van Esports én het spel FIFA 20 alsmaar groter zal worden. Zeker met de huidige corona perikelen ook voor de vereniging een mooi moment om de wereld van Esports te ontdekken.

De laatste tijd verschijnen er diverse artikelen over de populariteit van Esports en zijn er tal van live uitzendingen van deze ‘electronic sports’ (van profvoetballers die tegen elkaar FIFA spelen, F1- coureurs die virtueel tegen elkaar racen tot Kiki Bertens die vanuit de woonkamer haar tennistitel in

Madrid zal proberen te verdedigen via de Playstation). Zo ziet ook Pelikaan dit als een geschikt moment om in deze wereld te stappen. Esports kan in deze tijd nog voor enige binding zorgen, kan bijdragen om op lange termijn jeugd bij de vereniging te betrekken en is bovenal gewoon een leuke activiteit naast het voetbal (en momenteel zelfs een alternatief voor het voetbal).

Om uit te maken wie de eerste Esporter van Pelikaan wordt, strijden leden in verschillende competities tegen elkaar, waarna vervolgens play-offs volgen die uiteindelijk de winnaar van een felbegeerde wisselbokaal zal bepalen. Naast de competitie zijn er diverse challenges waar leuke prijzen mee kunnen worden gewonnen, zoals het delen van de mooiste goal of een toffe celebration na een overwinning of doelpunt. In de toekomst zal het toernooi mogelijk worden uitgebreid met een Talents E-Cup, waarin de jongere jeugd kan floreren, en zodra het sportcomplex weer toegankelijk is, zal de koppeling worden gelegd met bewegen via de FIFA Skill Games.

Op de hoogte blijven van de voortgang van de Peli Esports Cup? Op zowel de website als de social media kanalen van Pelikaan volgt er geregeld een update van de uitslagen en de stand!

Beoordeling Een online competitie om de ‘Esporter’ van Pelikaan te worden.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.