Scouting Panoord

Dubbel feest bij Scouting Panoord Zwijndrecht

Op Scouting Panoord was het 17 november dubbel feest. In de aanwezigheid van Jacqueline van Dongen, wethouder van de gemeente Zwijndrecht, werd als eerste door de onthulling van het projectbord officieel het startsein gegeven voor de aanleg van het Waterpark Panoord.

Hierbij wordt een waterberging annex speelvijver op het terrein van Scouting Panoord gerealiseerd. Daarnaast werd Wim Stam tot erelid van Scouting Panoord benoemd voor al zijn verdiensten voor de vereniging. Al meer dan een jaar geleden ontstond het idee om een waterberging aan te leggen. Het regenwater wat op het dak valt loopt nu immers rechtstreeks het riool in. Uit milieuoverwegingen is het beter om dit regenwater apart af te vangen. Ook neemt bij een flinke regenbui dankzij een waterberging de druk op het riool af.

Daarbij kwam het idee dat deze waterberging ook uitstekend dienst kan doen als een speelvijver voor de jeugd van Scouting Panoord. Aan de hand van een goed plan werden de nodige vergunningen aangevraagd, sponsoren aangetrokken, en dankzij een goede samenwerking met de gemeente was dan op 17 november het moment dat er echt van start kon worden gegaan met het project. Met de onthulling van het projectbord in bijzijn van de wethouder, leden van de gemeente en het lokale CDA, de sponsoren en uiteraard onze jeugdleden is het project officieel gestart.

Scouting Panoord
Op 17 November was het dubbel feest bij Scouting Panoord. Naast de officiële aftrap van het Waterpark Panoord project door wethouder Jacqueline van Dongen werd ook Wim Stam tot erelid benoemd.

Een van de belangrijkste initiatiefnemers van dit plan is Wim Stam. Al jaren is hij op Scouting Panoord actief, en voor deze verdiensten heeft hij een kleine twee jaar geleden nog een koninklijke onderscheiding mogen ontvangen. Omdat Scouting Panoord veel aan Wim te danken heeft, is besloten hem tot erelid te benoemen en het pad naast de speelvijver zijn naam te geven. Nietsvermoedend onthulde Wim zelf het straatnaambordje met zijn naam erop, en hij was zichtbaar verrast. Het Wim Stam Pad op het terrein van Scouting Panoord is dan ook een permanente herinnering aan ons erelid. Na afloop was er voor Wim een receptie met veel oud-leden van de vereniging.

Scouting Panoord is met ruim 230 leden en vrijwilligers, afkomstig uit voornamelijk Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht, de grootste scouting vereniging uit de regio. Ze beschikt op sportpark Bakestein aan de Groot Karreveld 10 te Zwijndrecht over een groot terrein waar voldoende ruimte is om zowel binnen als buiten allerlei activiteiten en spelen te organiseren. Kijk op onze website, www.panoord.nl, voor meer informatie over wat scouting voor leuke activiteiten te bieden heeft.

Beoordeling Dubbel feest bij Scouting Panoord Zwijndrecht.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.