Ketelbinkie

DE Ketelbinkies van Rotterdam bestaan nog!

Diegenen die bekend zijn met het zeekadetkorps Rotterdam (bv. Door de Rotterdampas of het Jeugdvakantiepaspoort ) weten wat zeekadetten zijn. Binnen het Zeekadetkorps Rotterdam loopt ook het Ketelbinkie-project, dat al vanaf 2002 loopt. De aanleiding van dit project was dat de aannameleeftijd bij het Zeekadetkorps eerst 12 jaar was.

We werden indertijd vaak geconfronteerd met het feit, dat nieuwe potentiële aspiranten van 12 jaar al een vrijetijdsbesteding hadden op de zaterdag. Ook kwam het voor, dat nieuwe aspiranten nog een jonger broertje of zusje hadden, dat ook graag kadet wilde worden, maar dat niet kon.

Dit is de reden waarom bij het zeekadetkorps Rotterdam het “Ketelbinkie-project” nieuw leven wordt ingeblazen, en de leeftijd waar ze kunnen deelnemen is 8 jaar. Natuurlijk blijft wel de verplichting dat de Ketelbinkies minimaal 1 zwemdiploma hebben. Alle lessen zijn immers aan boord van ons varend Clubhuis, de Betelgeuze, het water en soms op het land.

zeekadetkorps Rotterdam
Ketelbinkie zeekadetkorps Rotterdam

De naam Ketelbinkie komt uit het Rotterdamse, omdat mensen dat identificeren met een connectie met de maritieme sector. Wie kent niet het lied Ketelbinkie van Frans van Schaik uit 1940 ?

Het Ketelbinkie-Project is bedoelt als het voortraject om Zeekadet te kunnen worden. Het programma voor de Ketelbinkies (zowel jongens als meisjes) is het de voorbereiding voor het programma van de zeekadet maar dan in een speelse vorm en minder intensief. De opzet is de kinderen vanaf 8 jaar op een speelse manier kennis te laten maken met het fenomeen Zeekadet met als doel dat zij later doorstromen en als aspirant-zeekadet hun lidmaatschap vervolgen.

Een normale korpsdag bij het zeekadetkorps begint om 10.30 uur met baksgewijs en vlaggenparade en wordt om 17.30 uur afgesloten met de zelfde ceremonie. Voor ketelbinkjes is dat een te lange periode. We hanteren aangepaste tijden: de ketelbinkjes komen om 10.15 uur bij elkaar op de Betelgeuze en starten samen met de Zeekadetten met het baksgewijs. . De dag eindigt voor hen om 13.15 uur.

Wil je een jij ook Ketelbinkie of Zeekadet worden? Maak dan eens een afspraak en kom een dagje meedraaien.

Voor meer info zie www.zkkrotterdam.nl, email info@zkkrotterdam.nl

Beoordeling DE Ketelbinkies van Rotterdam bestaan nog!.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.