borstkanker

Borstkanker weg, oedeemklachten blijven

Delft – De diagnose borstkanker en het behandeltraject wat daarop volgt zijn zeer ingrijpend. De intensieve behandelingen tegen borstkanker kunnen vervelende lange termijn gevolgen hebben, zoals chronische lymfoedeemklachten in en om de borst, oksel en arm. Tessa van Ommen van Fysiotherapie Delft Zuid, Händellaan 108 in Delft heeft hier in haar praktijk dagelijks mee te maken. Zij behandelt o.a. vrouwen met lymfoedeem na borstkanker.

borstkanker
Fysiotherapie Delft Zuid

Op 7 november vanaf 19 uur zijn Anneke Geitenbeek en Anita Schimmel van Stichting Bratelle bij haar te gast en kan er kennis gemaakt worden met de door deze dames ontwikkelde Bratelle, een beha met masserende werking. 

De Bratelle is een werkzame, comfortabele en vrouwelijke beha voor vrouwen met oedeem na borstkanker. De stof van de Bratelle beha heeft een verticale en een horizontale weving, hierdoor worden bij het dragen van de beha de borsten en lymfeklieren licht gemasseerd. Dat zorgt voor vochtafdrijving en verzachting van littekens en harde schijven in en om de borst.

De ontwikkelaars van de Bratelle zijn ervaringsdeskundig

borstkanker
Bratelle

Anita Schimmel: “Het is onzichtbaar leed. Voor de buitenwereld ben je genezen van borstkanker, maar 1 op de 4 vrouwen, waaronder ikzelf,  krijgt er levenslang oedeem voor terug. Ik kon geen goedwerkende beha vinden. Daarbij vond ik het met mijn 52 jaar onverteerbaar dat ik misschien nog wel 30 jaar met pijn en losse pads in mijn beha of een groot compressiehemd rond moest lopen. Daarom heb ik in 2020 besloten zelf een goedwerkende beha tegen oedeem na borstkanker te ontwikkelen. Met het dragen van de Bratelle weet ik dat iedere beweging vocht afdrijft in plaats van pijn oplevert.”  

Iedereen met lymfoedeemklachten die de Bratelle wil zien, voelen of passen is op 7 november van harte welkom bij Fysiotherapie Delft Zuid, tussen 19:00-21:00 uur. Er wordt op afspraak gewerkt. Interesse in een vrijblijvend pasmoment? Bel of mail Anneke Geitenbeek anneke.geitenbeek@bratelle.nl of 06-58 85 32 61 

Beoordeling Borstkanker weg, oedeemklachten blijven.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.