ZZ & PC De Devel klaar voor bekerfinales in Zwijndrecht!

Zaterdag 13 mei zullen er veel champagneflessen open knallen. Maar liefst 5 waterpolo bekerfinales zullen worden afgewerkt in Sportcomplex De Hoge Devel. De organisatie is in handen van de Zwijndrechtse Zwem & Polo Club “De Devel”.

Voorzitter Erik van der Pauw blikt vooruit: “Het is fantastich om zo’n evenement hier in ons zwembad te mogen organiseren. Voor de club een mooie kans om te laten zien waar we te in staat zijn. 2 jaar geleden wouden wij de organisatie al in combinatie met ons 50 jarig bestaan, echter is dat niet gelukt”
De eerste wedstrijd op het programma start om 14:30uur en gaat tussen de meisjes van BZ&PC uit Bodegraven en GZC DONK uit Gouda. Beiden ploegen kennen elkaar niet omdat GZC DONK speelt met een meisjes team uit een lagere categorie.

De 2e wedstrijd tussen de jongens van ZPC Wiekslag uit Alblasserdam en GZC DONK uit Gouda zal beginnen om 15:45uur. Wiekslag is ongeslagen kampioen geworden maar ook GZC DONK is hier een onbekende, ook met dit team zal GZC aantreden met een jeugdcategorie lager.

Om 17:00uur is het de beurt aan de oudste jeugd. De jongemannen van De Zijl Zwemsport uit Leiden en Wiekslag uit Alblasserdam zullen toch wel wat werk moeten verzetten. ZPC Wiekslag eindigede op een 5e plaats in de competitie terwijl De Zijl ongeslagen kampioen is geworden in de A poule.

De dames van WZC (SG) 2 uit Zoetermeer en de dames van ZVVS 3 uit Vlaardingen zullen vanaf 18:15uur strijden voor de beker. Deze teams kwamen elkaar ook al tegen in de competitie, hier kwamen de dames uit Zoetermeer tot 2 keer als winnaars uit het bad. Kan ZVVS zorgen voor een stunt in de beker?

Als laatste mogen de heren van ZPB H&L Productions 4 uit Barendrecht en ZZ & PC De Devel 1 uit Zwijndrecht te water gaan. Deze kraker op het programma gaat tussen 2 kampioenen. De heren uit Barendrecht zijn kampioen geworden in de 1e klasse, terwijl de heren uit Zwijndrecht volgend seizoen in die klasse uitkomen na het kampioenschap in de 2e klasse. Coach Jeffrey van Geloof kijkt uit naar de wedstrijd tegen ZPB 4. “Wij hebben uit hun poule de nummer 2, 3 en 5 verslagen in het bekertoernooi, alle kansen zijn dus 50/50”

Kijk voor het gehele programma op www.dedevel.nl

ZZ & PC De Devel klaar voor bekerfinales in Zwijndrecht
ZZ & PC De Devel klaar voor bekerfinales in Zwijndrecht

 

 

Beoordeling ZZ & PC De Devel klaar voor bekerfinales in Zwijndrecht!.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.