Gemeentehuis

Zwijndrecht treedt op tegen overlast bij ijsbaan Heerjansdam

Heerjansdam / Zwijndrecht: De gemeente Zwijndrecht treedt op tegen de overlast van groepen jongeren op de ligweide bij de ijsbaan in Heerjansdam. Sinds het begin van de zomervakantie is er cameratoezicht. Politie en gemeentelijk toezicht houden gezamenlijk controles. Eind deze maand wordt er een hek om het hele terrein geplaatst zodat jongeren er niet meer met scooters op kunnen.

In de zomermaanden wordt het terrein naast het Waaltje en de omgeving vaker geconfronteerd met groepen jongeren die overlast en onveilige situaties veroorzaken. Ze parkeren hun scooters op het grasveld, rijden ermee langs badhanddoeken en reageren fel naar andere bezoekers en handhavers als ze hierover worden aangesproken.

Hele terrein omheind met hek
De geplaatste borden met gedragsregels lijken onvoldoende effect te sorteren. Eerder al werd er een hek en later een zware bloembak bij de ligweide geplaatst. Dit weerhield de jongeren niet om met scooters het terrein op te rijden. Daarom wordt het hele terrein nu omheind met een hek. Verkeersovertredingen en andere overlast worden zonder waarschuwing bekeurd. Scooters en fietsen kunnen bij de ijsclub worden gestald.

Ligweide moet voor iedereen veilige plek zijn
Voor burgemeester Hein van der Loo is de maat vol. “De ijsbaan bij Heerjansdam is in de zomermaanden een recreatieve ligweide waar het voor iedereen veilig en goed toeven moet zijn. Als we niet oppassen verstiert een kleine minderheid het voor de overgrote meerderheid. Intimiderend gedrag naar anderen en scooters die tussen de badlakens en spelende kinderen doorscheuren, ik ben er klaar mee. Jammer dat deze maatregelen nodig zijn.”

Fysieke barrières, verscherpt toezicht en lik-op-stuk beleid moeten de overlast op en rond de ligweide terugdringen. De gemeente blijft de situatie samen met de politie en andere partners monitoren en treft zo nodig andere maatregelen.

Gemiddelde score: 5.0 uit 5 (2 stemmen)
5 sterren
2
4 sterren
0
3 sterren
0
2 sterren
0
1 ster
0
Peter

Werd tijd

Meer politie toezicht is zeker nodig, helaas zijn het 9,5 van de 10x groepjes van buitenaf die de boel verstieren en capriolen uithalen met auto’s of scooters waardoor er gewoon gevaarlijke situaties ontstaan zowel óp de ijsbaan als voor het voorbij rijdende verkeer.
Er moet niet afgewacht worden gewoon per direct hek eromheen plaatsten om voor deze maanden al de overlast terug te dringen.

1 jaar geleden
Cathy

Werd tijd

Er wordt over de scooters gesproken naar ik heb toch ook al een paar keer gezien dat er auto’s en zelf een bedrijfsbusje het grasveld op reden.
De jongeren voelen zich lekker vrij en hebben schijt aan anderen.
Dat hek moet niet pas eind van deze maand komen maar zo snel mogelijk.

1 jaar geleden
Coby

Jammer….

Jammer dat er deze maatregelen genomen moeten worden
, misschien moet er ook wel meer gesurveilleerd worden. Ik
zie nooit politie of ander toezicht…

1 jaar geleden
Janneke

Eindelijk

Eindelijk word er wat aan gedaan maar het zijn jongeren die niet uit Heerjansdam komen zowieso komen er te veel jongeren uit andere omgeving hierheen om de boel te verstoren en te vernielen graag zou daar ook meer na gecontroleerd kunnen worden aangezien hier heel weinig politie rijd en in Zwijndrecht en Barendrecht veel meer controle is

1 jaar geleden

Beoordeling Zwijndrecht treedt op tegen overlast bij ijsbaan Heerjansdam.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.