IMG 20190907 103248

Zeekadetkorps en Marine samen tijdens de Wereldhavendagen

Rotterdam: Vrijdag, zaterdag en zondag van het eerste weekend van September staat voor de alternatieve Wereldhavendagen de Marine en het zeekadetkorps paraat.

Het zeekadetkorps is opgericht in de jaren 50 van de vorige eeuw in samenwerking met de Nederlandse Marine en Koopvaardij en heeft de doelstelling jongeren de weg te wijzen naar een maritiem beroep. Bij het zeekadetkorps leren jongens en meisjes (vanaf 8 t/m 18 jaar) alles wat aan boord van een schip nodig is om te varen.

Ruim 50-75 % van de jongeren kiest dan ook een maritiem of aanverwant beroep. Het zeekadetkorps is de kweekvijver van de toekomstige generatie maritiem personeel voor de marine, koopvaardij, binnenvaart, offshore, haven, etc.

Tijdens de wereldhavendagen wordt een gedeelte van de praktische activiteiten gedaan die daar mogelijk zijn, zoals bv. schiemannen, keesje gooien, touw om een bolder gooien. Ook wordt er uitleg gegeven over een overlevingsvlot, kunnen de jongeren (zgn ketelbinkies) uitleg krijgen over zeilen bij de simulator met een optimist.

Ook kunnen de kinderen een stempelkaart vullen met aan het einde een beloning, waaronder, als ze alles gedaan hebben, een ketelbinkie certificaat.

We zien je graag verschijnen !

Beoordeling Zeekadetkorps en Marine samen tijdens de Wereldhavendagen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.