landelijke compostdag

Zaterdag gratis compost scheppen in Zwijndrecht en Heerjansdam tijdens de landelijke compostdag

De zon schijnt, je zit lekkerbuiten een kop koffie te drinken en je geniet van de eerste bloemen die alweer beginnen te bloeien. Verwen je tuin extra door de aarde te verrijken met een supergrondstof: compost! Deze supergrondstof maakt HVC van jouw ingeleverde gft & etensresten. Etensresten, uitgebloeide bloemen en koffieprut vormen namelijk de basis voor compost.

Om je te bedanken voor het scheiden van gft & etensresten biedt gemeente Zwijndrecht tijdens de landelijke Compostdag op 30 maart gratis compost aan! Gratis scheppen Tijdens de Compostdag op zaterdag 30 maart kan je vanaf 08.00 uur totdat het op is gratis compost ophalen bij de Oude Stationsweg in Zwijndrecht en bij de Molenweg in Heerjansdam. Jouw gft & etensresten vormen de basis voor compost en groen gas. Je kan een aantal zakken of een aanhanger meenemen om het compost in te vervoeren. LET OP: Het is verplicht om een aanhanger af te dekken met een zeil of net. Hierop staat een forse boete als je dit niet doet.20 kilo compost uit een volle gft-bak

Iedere volle gft-bak van 140 liter staat gelijk aan zo’n 15 tot 20 kilo compost. Door compost te vermengen met tuinaarde verbetert de structuur van de grond en zorgt dat de grond regenwater goed kan opnemen. Bovendien activeert compost het leven in de bodem en slaat het voedingsstoffen voor planten op. Ook gaat compost bodemziekten tegen.Gft heeft waarde! Een gemiddeld huishouden heeft 160 kilo gft per jaar. Een deel daarvan belandt in de gft-bak. Maar er beland ook nog een groot deel in de restafvalbak, en dat is zonde. Want een volle gft-bak levert voldoende groen gas om 21 dagen lang mee te koken of bijna een dag het huis mee te verwarmen.

Naast compost van gft & etensresten kan er ook van jouw grof tuinafval compost worden gemaakt. Drie kruiwagens grof tuinafval staan gelijk aan zes zakken compost. Lever grof tuinafval daarom in bij het afvalbrengstation. Meer informatie over gft & etensresten en het scheiden van afval vind je op www.hvcgroep.nl/gft. Op www.compostdag.nl is meer informatie over de compostdag te vinden.

landelijke compostdag
landelijke compostdag
Gemiddelde score: 1.0 uit 5 (2 stemmen)
5 sterren
0
4 sterren
0
3 sterren
0
2 sterren
0
1 ster
2
Matijke

Compost scheppen

Jammer, 4x voor niets geweest om compost te scheppen.
Had een kleine moeite geweest om daar even een bordje neer te zetten waarom het compost daar niet is gestort op zaterdag en wanneer het wel zou gaan gebeuren.
Veel mensen zijn vaak voor niets wezen kijken.
Ivm de benzineprijs beter om het gewoon bij Intratuin te halen.
Teleurgestelde Zwijndrechtenaar.

5 maanden geleden
Marjolein

Geen compost

Om 11.30 geen compost en nergens informatie te vinden!

5 maanden geleden

Beoordeling Zaterdag gratis compost scheppen in Zwijndrecht en Heerjansdam tijdens de landelijke compostdag.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.