Zaterdag 16 maart is het al weer de 98e mineralenbeurs van Geode

De hele wereld aan mineralen en fossielen zal er weer te vinden zijn. Een internationaal gezelschap aan aanbieders, verzamelaars en geïnteresseerden verzamelen zich in het Develstein college. De entree is 4€ en voor de jeugd onder de 18 en 65+ 3€ Open van 10:00 tot 17.00 uur

Al meer dan vijfenveertig jaar zijn de mineralen en fossielen “gekken” actief in Zwijndrecht voor Geode die statutair nu 45 jaar jong is. Hoe kan het ook anders met tweejaarlijkse beurzen die ondertussen al zo een honderdduizend bezoekers getrokken heeft.

De wereld van het mineraal kent vele facetten, van ruwe gesteenten tot met het fijnste slijpers in en voor sieraden.
Op de beurs zijn een diversiteit aan activiteiten. Een tentoonstelling onder titel bedriegertjes, voor de jeugd is er de mogelijkheid tot slijpen maar er worden demonstratie facetteren gegeven.
Zaken die ook in het Geodroom aan het Slagveld aan de orde komen en waar men terecht kan voor slijpen en edelsmeden. Informatie hierover uiteraard op de beurs alsmede een uitgebreide informatiestand van Geode met grabbelton.

De vele standhouders, slijpers, verzamelaars, handelaren bieden naast hun producten vaak veel informatie aan over alles wat mineralen en fossielen heeft te maken.
De Geode beurs wordt altijd gekenmerkt als een gezellige familie beurs (met eigen catering) waar je een hele dag kan vertoeven.
Het ligt op vijf minuten loopafstand van het station goed bereikbaar direct naast de snelweg

De bedriegertjes is iets waar een ieder een eigen associatie bij heeft.Het gaat niet om vervalste of ingekleurde mineralen maar om mineralen die in de natuur zijn veranderd.
Moede natuur heeft een omzetting laten plaatsvinden, een mineraal heeft zich omgezet naar een ” verkeerde” vorm. We noemen dat een pseudomorfose.

Een pseudomorfose mineraal is in eerste instantie normaal gekristalliseerd in zijn/haar eigen kristalvorm, maar daarna door omstandigheden omgezet naar een ander mineraal.

In de tentoonstelling vind je mooie vormen van deze pseudomorfosen met voorbeelden van et oorspronkelijk mineraal.

Dit gebeurt niet alleen bij mineralen maar ook bij fossielen, daar neemt het mineraal de vorm aan van het fossiel. Er valt dus genoeg te beleven op de mineralenbeurs. Mensen ontmoeten elkaar rondom bergen mineralen op deze historische plek waar het kasteel Develstein heeft gestaan. Het blijft daarmee een echte ontmoetingsplek zoals dat in de geschiedenis ook al was.

mineralenbeurs van Geode

Beoordeling Zaterdag 16 maart is het al weer de 98e mineralenbeurs van Geode.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.