Wordt u de 300ste vrijwilliger in Zwijndrecht van Hartveilig Wonen?

Zwijndrecht – Bij een hartstilstand is acute hulpverlening in de eerste 6 minuten cruciaal om de kans op overleven te vergroten. Kunt u reanimeren / defibrilleren of heeft u een AED? Meld u dan aan bij Hartveilig Wonen: een netwerk van vrijwilligers en AED’s die in nood op tijd de juiste hulp biedt. Zwijndrecht heeft inmiddels ruim 250 leden.

Hartveilig wonen
Hartveilig Wonen is een landelijk project en stelt binnen gemeenten een netwerk op van buurtbewoners die kunnen reanimeren/defibrilleren en locaties van AED’s (Automatische Externe Defibrillators). In geval van nood worden de dichtstbijzijnde vrijwilligers gewaarschuwd via een sms-bericht of de Hartveilig wonen app zodat zij het slachtoffer zo snel mogelijk kunnen helpen. Particulieren, verenigingen en organisaties stellen hun AED’s beschikbaar voor Hartveilig wonen zodat de opgeroepen vrijwilligers deze kunnen gebruiken.

Ruim 250 leden in Zwijndrecht
De gemeente Zwijndrecht is sinds vorig jaar ook deelnemer van Hartveilig wonen. Het netwerk
bestaat inmiddels uit ruim 250 mensen! Maar we zijn nog altijd op zoek naar meer vrijwilligers
die zich willen aansluiten bij het Hartveilig netwerk. Iedereen die kan, of wil leren, reanimeren/defibrilleren is van groot belang voor het redden van levens. Ook alle particulieren en organisaties die hun AED aanmelden in het bestand vervullen een zeer belangrijke rol in het helpen van slachtoffers bij een hartstilstand.

Wordt u de 300ste vrijwilliger van Hartveilig Wonen? Meer informatie? Kijk op www.hartveiligwonen.nl

Zwijndrecht Hartveilig Wonen
Zwijndrecht Hartveilig Wonen

 

Beoordeling Wordt u de 300ste vrijwilliger in Zwijndrecht van Hartveilig Wonen?.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.