Zwijndrecht in de sneeuw

Winterpret in coronatijd.

Van treinen tot ziekenhuizen en GGD-teststraten: op tal van plekken in Nederland worden extra maatregelen getroffen om het extreme winterweer dat komend weekend voorspeld is voor te zijn. Het KNMI heeft voor zondag code oranje afgegeven vanwege de hevige sneeuwval die dan verwacht wordt. De ANWB raadt het automobilisten af zondag de weg op te gaan als dat niet strikt noodzakelijk is.Winterpret: Ook Zwijndrecht maakt zich op voor een periode met sneeuw en kou. Ook als je wilt genieten van een pak sneeuw of een mooie laag ijs, blijft de oproep om zo min mogelijk mensen te ontmoeten. Heb je mooie sneeuw foto’s gemaakt in Zwijndrecht stuur ze dan in naar nieuws@zwijndrecht.info zodat wij weer een mooie foto compositie kunnen maken van winterpret in ZwijndrechtBen je 18 jaar of ouder?
Dan mag je onder de huidige regels naar buiten met mensen van je eigen huishouden, of in je eentje met één iemand van buiten je eigen huishouden. Dat betekent dat je sneeuwballen mag gooien met je eigen huishouden, of mag gaan schaatsen met één vriend of vriendin, dus in een groepje van twee mensen.Kinderen tot en met 17 jaar mogen wel samen schaatsen of in de sneeuw spelen.
Zij hoeven daarbij niet verplicht afstand te houden. Als het te druk wordt op bepaalde plaatsen, zoals op een schaatsbaan, parkeerplaats of rondom een koffie-afhaalpunt, ga dan weg. Als het echt te druk wordt, kan de burgemeester maatregelen nemen. Het doel van de lockdown is om het aantal ontmoetingen zo veel mogelijk te beperken. Zo kunnen we coronabesmettingen tegengaan. En zo voorkomen we samen dat door de winterpret de druk op de zorg toeneemt. De andere regels van de lockdown blijven natuurlijk ook gewoon gelden.Mogen er toertochten op het ijs komen?
Sportwedstrijden en andere evenementen zijn verboden. Toertochten of andere schaatswedstrijden zijn dus niet toegestaan. Je kunt natuurlijk wel zelfstandig schaatsen, maar er mag geen tocht, wedstrijd of ander evenement georganiseerd worden.Mag er buiten op schaatsbanen worden geschaatst?
Ja. Schaatsen is een buitensport en dat is nog toegestaan. Dat betekent dat je buiten op een schaatsbaan mag schaatsen. Schaatsverenigingen maken zelf de afweging of ze open gaan. Je mag schaatsen op een schaatsbaan met je eigen huishouden of samen met maximaal één volwassene van buiten je eigen huishouden. Dat mag alleen als je 1,5 meter afstand van elkaar houdt. Publiek is niet toegestaan en sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht. Verkoop van koek en zopie mag helaas niet. Alleen afhaal bij bestaande horeca mag.Mag je met meerderen schaatsen of sleeën of anderszins winterpret beleven?
Schaatsen, sleeën, wandelen of anderszins genieten van het winterweer is toegestaan met je eigen huishouden of met maximaal één persoon van buiten je eigen huishouden. Houd afstand van mensen van buiten je eigen huishouden, ook tijdens schaats- en sneeuwpret. Zo houden we het risico op besmettingen zo klein mogelijk.Wat is het advies bij winterpret tijdens de komende dagen?
Ook buiten in de kou kan het coronavirus overspringen. Hou dus afstand, ga weg als het druk is en voorkom groepsvorming. Zorg dat je voor het ingaan van de avondklok thuis bent.Winterpret is spannend, leuk en mooi
Maar ook zorgwekkend, vooral voor iedereen die minder goed ter been is of niet goed is ingespeeld op deze weersomslag! Onderschat de minpunten niet! (ziekenhuizen zitten niet te wachten op extra patiënten) Veel plezier komende dagen en pas op. En vergeet geen mooie foto’s te maken.20210207 053700667238455106387577 scaledBron: Zwijndrecht.nl

Beoordeling Winterpret in coronatijd..

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.