lancering wijkhopper4445796302648250151.

Wijkhopper rijdt vanaf 2 december ook in Zwijndrecht

Vanaf maandag 2 december heeft Zwijndrecht er een vervoermiddel bij: de Wijkhopper. Dit elektrische wagentje is het ‘kleine broertje’ van de Drechthopper en is bestemd voor ouderen en mensen met een beperking. Wethouders Ronald de Meij (Wmo) en Tycho Jansen (Sociale Zaken) lanceerden de Wijkhopper vandaag op de markt in Zwijndrecht. De Wijkhopper verzorgt korte ritten in wijken binnen Zwijndrecht voor reizigers met een Drechthopperpas. Zij worden bij hun voordeur opgehaald en voor de deur van hun bestemming afgezet.

De Wijkhopper kan een half uur van tevoren besteld worden en betalen gebeurt achteraf.
Wethouder Ronald de Meij: “De Wijkhopper is een mooie aanvulling op het vervoer dat we al kennen in Zwijndrecht, de Drechthopper en de Seniorenbus. Wij vinden het heel belangrijk dat mensen, ook als ze minder mobiel zijn, kunnen blijven meedoen in de samenleving. De Wijkhopper draagt daar aan bij. Ouderen en mensen met een beperking kunnen dankzij deze voorzieningen zelfstandig reizen en zo blijven deelnemen aan het sociale leven zonder een beroep te moeten doen op familie of vrienden.”lancering wijkhopper4445796302648250151.

Zijn collega Tycho Jansen is trots dat de Wijkhopper nog een tweede sociale functie heeft: het wagentje wordt bestuurd door chauffeurs die tot voor kort een uitkering hadden. Zij zijn via Baanbrekend Drechtsteden opgeleid tot chauffeur. “Zo snijdt het mes aan twee kanten: zij helpen onze inwoners bij hun sociale leven en onze inwoners helpen hen aan een nieuwe werkervaring.”

Waarom de Wijkhopper?
De vraag naar collectief vervoer stijgt naar verwachting de komende jaren. Om te zorgen dat goed passend en betaalbaar vervoer wordt geboden aan mensen die dit nodig hebben, is door Stroomlijn BV (een publiek mobiliteitsplatform dat de vervoersstromen regelt voor publieke organisaties) gekeken naar nieuwe oplossingen die naast het traditionele collectieve vervoer ingezet kunnen worden. Na de succesvolle pilot met de Wijkhopper, in 2018 in de wijk Sterrenburg in Dordrecht en in gemeente Sliedrecht, heeft Stroomlijn
BV samen met de Sociale Dienst Drechtsteden het initiatief genomen om deze manier van reizen en vervoeren ook in de rest van de Drechtsteden gefaseerd te introduceren. Inmiddels rijdt de Wijkhopper in een aantal wijken in Dordrecht en in gemeentes Hardinxveld-Giessendam, Papendrecht en Sliedrecht.

Innovatie
De pilot met de Wijkhopper is niet onopgemerkt gebleven. Tijdens de uitreiking van de Taxi Innovatie Prijs van 2018 viel de Wijkhopper in de prijzen. Deze prijs is een erkenning van innovatieve producten en diensten vanuit en voor de Nederlandse taxisector. De kwaliteit van de dienstverlening staat voorop bij deze nieuwe innovatie. De korte wachttijden, snelle ritten en lage instap bieden veel comfort. Dit duurzame vervoermiddel zorgt ook voor minder co2 uitstoot. Dat sluit aan bij het zero emissie convenant dat Stroomlijn BV heeft ondertekend. Daarnaast ontving Stroomlijn tijdens de uitreiking van de Innovation Award ZHZ 2019 een ‘Speciale Vermelding

Beoordeling Wijkhopper rijdt vanaf 2 december ook in Zwijndrecht.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.