Waterbus

Er is heel veel te doen rondom de veranderingen van de waterbus

Perikkelen rond de Waterbus Zwijndrecht – Dordrecht: De concessie die gegund is aan Blue  Amigo  en sinds één januari vaart doet veel boegwater opspatten. De waterbus, veerpont zullen velen zeggen, is overgegaan naar het Bedrijf Aqualiner – Swets ODV maritiem wat sinds 15 maart 2021 is opgericht.

De nautische familie Swets is vanaf 15 maart 2021 de dienstverlener van de bedrijven Swets Inland Shipping, Swets ODV Maritiem, AquaSwets en Aqualiner uitdragen onder de nieuwe merknaam Blue Amigo. Hiermee is Blue Amigo één van de grootste nautische namen in Nederland. Blue Amigo is dus tegenwoordig de waterbus die op 9 oktober het contract tekende voor het openbaar vervoer over water tussen Rotterdam en de Drechtsteden.

Waterbus Zwijndrecht - Dordrecht
Waterbus Zwijndrecht – Dordrecht

Gedeputeerde Jeanette Baljeu tekende voor de provincie terwijl Ton spek  portefeuille houder  bereikbaarheid dat voor de Drechtsteden deed . Namens Blue Amigo ( aqualiner -Swets ) tekenden  Maurice Swets en Gerbrand Schutten de overeenkomst.

In het gezamenlijke persbericht geeft men uiting van de positieve zaken die hierna worden toegepast.
Schone schepen en een verbetering van de dienstregeling. Ook valt te lezen dat een directe verbinding tussen Zwijndrecht en Papendrecht komt en dat Sliedrecht het hele jaar door verbonden blijft met het netwerk. Een wens uit de Drechtsteden wordt zo werkelijkheid.

Thuishaven Zwijndrecht
Trots verteld men ook over de thuishaven Zwijndrecht waar de waterbussen zullen overnachten en hun accu’s zullen worden opgeladen, door de aanleg van de werf kan men daar ook haar onderhoud realiseren. Iedereen blij denk je zo. De gedeputeerde stelt dat door deze vervoerder het vervoer over water nog populairder zal worden  en regionaal portefeuillehouder Ton Spek is verheugd over de uitkomst van de aanbesteding.

Eind 2021 echter komen de eerste verhalen naar buiten van inwoners uit Dordrecht en Zwijndrecht dat de verandering een ernstige impact heeft. De rechtstreekse oversteek Veerplein Hooikade vervalt ineens in de wintermaanden. Op 1 januari staan mensen op de Hooikade te wachten op de waterbus en dan blijkt dat dit daadwerkelijk zo is. Ze weten dan nog niet dat de oversteek is opgeheven. Geen bordje met informatie, geen verdere communicatie van gemeenten die ze doorverwijst.

De ervaring met de wisseling van de busconcessie roepen voor veel mensen weer herinneringen op. In Dordrecht vraagt worden raadsvragen gesteld en de commotie rolt zich uit naar meerdere partijen en plaatsen. Hoe kan dit vraagt een ieder zich af.

Waterbus Zwijndrecht - Dordrecht
Waterbus Zwijndrecht – Dordrecht

De Dordtse raad die wethouder Rik van der Linden vragen stelt moet tot haar afgrijzen constateren dat ze na de brief van het college en de presentatie die zij hebben gehad dit onderdeel niet hebben opgemerkt.

Wel stellen zij dat ze alsnog de verbinding met Zwijndrecht , Hooikade- Veerplein hersteld willen hebben. De wethouder geeft aan dat dit mogelijk 300.000 euro kost en op de radio van RTV Dordrecht stelt de heer Huisman van Blue Amigo dat daar zeker over te praten valt.

Ondertussen is een petitie begonnen met het initiatief de rechtstreekse verbinding van Zwijndrecht naar Dordrecht en vice versa te herstellen.

Ook in Zwijndrecht is men wakker geworden en wordt volop geklaagd. De gemeenteraadsfracties beginnen daar ook vragen te stellen. ABZ, ZPP, VVD en D66 spreken hun verbazing uit en vragen informatie van wethouder Huizinga hoe dit toch kan gebeuren.

In Zwijndrecht blijkt de raad ook geïnformeerd te zijn via een brief van het college.

Veerplein Zwijndrecht
Veerplein Zwijndrecht

Dat gebeurt midden in de zomervakantie ( 23 juli) onder de titel personenvervoer over water 2022. In die brief staat in een klein zinnetje te lezen dat in de wintermaanden de Hooikade niet meer wordt aangedaan en dat deze mededeling is gedaan uit de bestuurlijke werkgroep.

Algemeen Belang Zwijndrecht gaf bij haar schriftelijke vragen aan dat zij twee van haar vragen in de eerstvolgende gemeenteraad in het vragen half uurtje behandeld wilde hebben, hetgeen 25 januari gebeurde. De commotie rondom de antwoorden van wethouder Huizinga leidde tot een schorsing. D66 had al gevraagd om een behandeling van de antwoorden op alle vragen en daar bleef het dan na de schorsing ook bij alhoewel er van alles gespeculeerd werd wat partijen ABZ, ZPP en VVD van plan waren.

Afgelopen vrijdag vond de aanbieding plaats van de petitie. Namens  de organisatoren overhandigde Gerda Bosdriesz de ruim 6400 handtekeningen aan de wethouders van der Linden en Huizinga die weinig onder de indruk leken van de actie.

Waterbus
Waterbus

Hiervoor was de oude veerpont van stal gehaald en werden de wethouders mee uit varen genomen. De actievoerders voelden zich in het bootje genomen ipv omgekeerd toen zijn te horen kregen dat op zondag , dus in de zomermaanden, de veerdienst nooit meer zal aanleggen op de Hooikade. Kerkgangers en recreanten zullen dus een andere route moeten kiezen via de Merwekade of via de stadsbrug lopen of fietsen omdat de auto in de toekomst die verbinding ook voor auto s gaat vervallen als het aan beide wethouders ligt.

Het is nu dus afwachten wat in het politiek overleg tussen partijen van Dordrecht en Zwijndrecht gaat gebeuren en de carrousel in Zwijndrecht de 22 e februari.

Redactie Zwijndrecht.info Foto’s Joop 

Gemiddelde score: 5.0 uit 5 (1 stemmen)
5 sterren
1
4 sterren
0
3 sterren
0
2 sterren
0
1 ster
0
Gerard Baan

Het klungelwerk van een aanbesteding

Burger participatie en communicatie met de burger hebben partijen en overheid hoog in het vaandel staan.
Het wordt alleen gedaan als men er voordeel in ziet. Voor de rest kan de burger barsten. De ponten die er varen zijn gammelende mis baksels, geen maatwerk voor het doel.
Ik ben wezen kijken in de Schokhaven, dat is schrikken van de kwaliteit wat daar ligt afgemeerd. Afgezien van het onzalige dat de pont de Hooikade niet meer aandoet. Zie ik nog niet gouw boten varen, die stabiel en maatwerk zijn voor het doel . Durft Zwijndrecht wel een vuist te maken, nu de Schokhaven weer een bestemming heeft gekregen ??

8 maanden geleden
Carry

heel goed

Waarom die overstap? Hoe is het mogelijk dat een wethouder hier niet van onder de indruk is. Dat komt omdat hij niet echt betrokken is bij de inwoners van Zwijndrecht en ook niets met Dordrecht heeft. Deze man komt uit Schoonhoven als ik het goed heb. Hij woont niet in Zwijndrecht en zo wonen meerdere ambtenaren en wethouders niet in onze gemeente. Dit hoeft dus geen probleem te zijn, als je je maar goed verdiept in onze samenleving. Voor het grootste deel van onze bevolking is de Hooikade de halte waar de mensen naar toe willen, als ze naar de Dordrecht gaan. Zeker voor ouderen, invalide, kerkgangers, scholieren die naar de kerk, stad of school willen. Hoe kan je dit niet weten als wethouder, waarom praat je niet met mensen die er gebruik van maken, of laat je dat door een van de ambtenaren uitzoeken. Ik snap dit niet. Wordt wakker en blijf niet in het gemeentehuis hangen, verdiep je in de samenleving van Zwijndrecht, weet wat er speelt. Er valt nog genoeg te leren. Maar ook in Den Haag gebeurd dit, men weet niet echt wat er speelt. Men luistert naar adviseurs en deskundigen, niet naar de bevolking. Iedereen heeft er zijn eigen voordeel aan, maar de mensen waar het om gaat staan er verslagen en met lede ogen bij, met de rug tegen de muur.. Over hen wordt gesproken en beslist en de betrokkenen, zoals de ZZPers, kleine zelfstandigen, die al 2 jaar klap op klap krijgen maar geen compensatie, of niet genoeg, kunnen er niets aan doen. Mensen die risico’s durfde te nemen, altijd keihard aan het werk waren, zijn helemaal leeg gezogen en uitgeknepen. Volhouden voor de zwakkere in de samenleving en intussen zien ze hoe hun bestaan kapot gaat en juist op momenten waar ze denken het net nog te redden. Zo jammer dit.

8 maanden geleden

Beoordeling Er is heel veel te doen rondom de veranderingen van de waterbus.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.