Vivera en Diverz ook voor roze ouderen

Oudere lesbiennes, homoseksuelen, biseksuele en transgenders -de roze ouderen- zijn van harte welkom bij de Vivera wijkteams en Welzijnsorganisatie Diverz. Vivera en Diverz hebben oog voor deze groep in de maatschappij en begrijpen waar zij tegenaan kunnen lopen.

Cultuurverschil
Lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders (LHBT’ers) hebben over het algemeen een actief sociaal leven. Als ze ouder worden neemt het contact met gelijkgestemden echter af. Vrienden ontvallen ze en nieuwe vrienden maken is niet zo eenvoudig als het lijkt. Diverz weet uit gesprekken met roze ouderen dat de omgeving ze vaak niet begrijpt en dat er een taboe rust op hun geaardheid.

Daarom kiezen ze vaak voor de veilige weg; ze halen bijvoorbeeld foto’s van vroeger weg als er mensen op bezoek komen en ontwijken gesprekken over het verleden. Wie ze echt zijn, blijft dan verborgen waardoor zij in een isolement dreigen te geraken. Binnen dit spanningsveld moeten ze voor zichzelf opkomen. Dat is lastig. Tegelijkertijd ervaren roze ouderen een cultuurverschil. Heterovrienden hebben (klein)kinderen en putten uit andere ervaringen die ze met elkaar delen.

Contact
Welzijnsorganisatie Diverz vindt dat roze ouderen zichzelf moeten kunnen zijn. Wij brengen roze ouderen daarom graag met elkaar in contact in Zwijndrecht. Voelt u zich aangesproken en bent u vijftig jaar of ouder? Of kent u mensen in uw omgeving die zich hierin misschien herkennen en die contacten willen aangaan?

Neem dan contact op met Jos Vlasblom, opbouwwerker bij Diverz. E-mail j.vlasblom@diverz.info of via kantoor op (078) 619 12 76. Gezellige momenten en omgaan met gelijkgestemde ouderen? Diverz maakt het mogelijk!

Beoordeling Vivera en Diverz ook voor roze ouderen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.