Strooiploegen in Zwijndrecht staan paraat

Strooiploegen in Zwijndrecht staan paraat

Nieuwe routes en start met preventief strooien

De strooiploegen van de gemeente Zwijndrecht zijn de afgelopen tijd al meerdere keren op pad geweest. Ze staan paraat om direct in actie te komen als de wegen glad worden door vorst of sneeuw. Met ingang van deze week zijn de strooiroutes aangepast én gaan we preventief strooien, dus al vóórdat het glad wordt of gaat sneeuwen. Zo maken we de belangrijkste wegen snel vorst- en gladvrij.

De strooiploegen gaan vanaf nu aan de slag met nat zout. Nat zout is minder belastend voor het milieu. Het verwaait niet door de wind of het verkeer, waardoor we minder strooizout nodig hebben en meer kilometers kunnen rijden met één lading. En omdat het blijft kleven aan het wegdek, kunnen we ook preventief strooien; dus al voordat het glad wordt.

Strooiroutes verbeterd
Het is belangrijk om routes waar veel verkeer is, routes voor de hulpdiensten én de belangrijke voorzieningen in Zwijndrecht goed bereikbaar te houden. Om die reden kijken we elk jaar naar de strooiroutes. Zijn er voorzieningen verhuist of bijgekomen?

Strooien we op alle noodzakelijke wegen? Op basis van meldingen van inwoners en een evaluatie heeft de gemeente de strooiroutes aangepast. Op een beperkt aantal plekken wordt dus niet meer gestrooid waar voorheen wel werd gestrooid. Op deze manier maken we de belangrijkste wegen snel vorst- en gladvrij.

Strooilocaties
De gemeente strooit op alle doorgaande verbindingsroutes in 50 km-zones; op vrij liggende fietspaden; op de routes naar voorzieningen, zoals huisartspraktijken, het ziekenhuis, verzorgingshuizen, winkelcentra, scholen en kinderdagverblijven.

Ook strooien we op bedrijventerreinen in verband met het gebruik van zwaar materieel. De routes rondom bushaltes en het ponton van de waterbus worden niet standaard meegenomen. Per strooibeurt wordt gekeken of dit noodzakelijk is.

Zelf uw steentje bijdragen
In straten en op voetpaden langs woningen wordt dus in principe niet gestrooid. We vragen bewoners dit zoveel mogelijk zelf te doen.Beoordeling Strooiploegen in Zwijndrecht staan paraat.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.