zwijndrechtvoorelkaar.nl

Steun de Winter3daagse 2020

Net als de afgelopen drie jaar zal de Winter3Daagse zich ook dit jaar inzetten voor het goede doel! Dit jaar is er gekozen voor om producten en geld in te zamelen voor de Voedselbank, kleding en geld voor de Kledingbank en geld voor vrijwilligersplatform Zwijndrechtvoorelkaar in Zwijndrecht.

Zwijndrechtvoorelkaar

De afgelopen jaren heeft de actie “De Winter3Daagse” ongeveer 80.000 producten ingezameld en overgedragen aan de Voedselbank in Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht, waarvan het afgelopen jaar iets meer dan 40.000 producten. Deze producten kwamen in de tijd van corona goed van pas. Deze producten zijn onder meer uitgedeeld in tijdelijke pakketten voor mensen die door de coronacrisis geen inkomsten hadden.

De Winter3Daagse 2019
Winter3Daagse 2019

In de media wordt er veel gesproken over het Voedseltekort bij de Voedselbank. Zo gaat Radio 538 een actie houden voor de landelijke voedselbank en gaat de Winter3Daagse deze actie in het klein houden voor de lokale Voedselbanken in deze regio. Hiermee helpen we de mensen in Alblasserdam, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht en Zwijndrecht die minder te besteden hebben.

Naast dat er een tekort aan voedsel is voor de voedselbank, heeft ook de Kledingbank in Zwijndrecht aangegeven dat er een kledingtekort is. De Kledingbank voorziet mensen met een minimuminkomen van kleding in de gehele Drechtsteden.

Een andere vorm van armoede is eenzaamheid. In deze coronaperiode zijn veel mensen eenzaam. We willen ons hiervoor als derde doel van de Winter3Daagse gaan inzetten en steunen dan ook het vrijwilligersplatform Zwijndrechtvoorelkaar. Zij organiseren verschillende activiteiten om eenzaamheid te bestrijden en mensen met elkaar in verbinding te brengen.

Team Winter3daagse 2019
Team Winter3daagse 2019

De actie “De Winter3Daagse” zal dit jaar plaatsvinden van 18 tot en met 20 december. De afgelopen jaren werd de Winter3Daagse altijd in Winkelcentrum Walburg in Zwijndrecht gehouden. Dit jaar hebben wij besloten om de Winter3Daagse te houden in de studio van ATOS Radio in Zwijndrecht. ATOS-DJ’s Niels Florusse en Bram de Waard zullen drie dagen lang non stop afwisselend radio maken met ondersteuning van verschillende collega’s.

Niels en Bram willen zich graag laten sponsoren door bedrijven uit de gemeenten die meedoen aan deze actie. Meedoen aan deze actie is heel eenvoudig. Via de website www.winter3daagse.nl is het vanaf week 51 mogelijk om via Tikkie te doneren. Ieder bedrijf dat doneert aan de Winter3Daagse bieden wij de mogelijkheid om telefonisch op de radio iets te vertellen over de donatie. Zodra het gedoneerde bedrag bekend is gemaakt, maken wij een cheque op en hangen wij deze aan de chequemuur in de radiostudio. De uitzendingen worden uitgezonden op radio en tv.

Beoordeling Steun de Winter3daagse 2020.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.