Stemmen in de Gemeente Zwijndrecht

Stemmen in de Gemeente Zwijndrecht

Op 15 maart 2017 zijn de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Deze week wordt de kandidatenlijst huis aan huis bezorgd. Om te kunnen stemmen moet u kiesgerechtigd zijn, een stempas hebben en beschikken over een geldig identiteitsbewijs. Er zijn in Zwijndrecht 13 stembureaus. U kunt zelf bepalen bij welk stembureau in Zwijndrecht u uw stem uitbrengt. Speciaal voor bewoners van woonzorgcentra zet de gemeente mobiele stembureaus in.

NS-station en winkelcentrum Walburg
Ook dit jaar is er weer een stembureau op het NS-station en in winkelcentrum Walburg. “De gemeente wil het stemmen zo makkelijk mogelijk maken. We zien dat stembureaus die op de route liggen van werk of school, in een wijkgebouw of winkelcentrum zijn, goed worden bezocht”, zegt burgemeester Dominic Schrijer. “Het stembureau op het station is zelfs al om half zes open voor reizigers die vroeg op pad zijn.”

Om het stemmen op het station extra onder aandacht te brengen, deelt de gemeente deze week flyers uit. Ook forensen van buiten de gemeente die in Zwijndrecht werken, kunnen hier hun stem uitbrengen. Mits zij in hun eigen woonplaats een kiezerspas hebben aangevraagd. De gemeente houdt rekening met een mogelijk hoge opkomst. “We zijn goed voorbereid. Bij een aantal stembureaus werken we met een dubbele bezetting en plaatsen we extra stemhokjes om eventuele wachttijden te voorkomen.”

Verkiezingsavond in het gemeentehuis van de Gemeente Zwijndrecht
Op de verkiezingsavond is het gemeentehuis vanaf 21.00 uur tot ongeveer 00.30 open voor het publiek. “We willen onze inwoners de gelegenheid geven om samen met het gemeentebestuur te wachten op de voorlopige uitslag van de verkiezingen. Uiteraard is het mogelijk de landelijke verslaglegging van de NOS te volgen. Tussentijds geven we de voorlopige uitslag van de Zwijndrechtse stembureaus door. Voor de liefhebbers is er tussen 21.00 en 22.00 uur een verkiezingsquiz met leuke prijzen. U bent van harte welkom.”

Op www.zwijndrecht.nl vindt u meer informatie. P.S Vul ook onze Poll in

Stemmen in de Gemeente Zwijndrecht
Stemmen in de Gemeente Zwijndrecht

 

Beoordeling Stemmen in de Gemeente Zwijndrecht.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.