Showband Jong-Holland uit Zwijndrecht viert dit jaar haar 85-jarig jubileum

Showband Jong-Holland uit Zwijndrecht viert dit jaar haar 85-jarig jubileum

Showband Jong-Holland uit Zwijndrecht viert dit jaar haar 85-jarig jubileum. Dit wordt groots gevierd op zaterdag 17 juni met onder andere een defilé, foodtruckfestival en een taptoe. Om 14:30 uur is het defilé bij het Raadhuisplein, waarbij de burgemeester ook aanwezig zal zijn. Vanaf 16:00 uur is het foodtruckfestival bij VV Groote Lindt aan de Groot Karreveld 1 in Zwijndrecht. Hier zal ook om 18:30 de taptoe beginnen. Iedereen is hierbij van harte welkom!

Showband Jong-Holland uit Zwijndrecht viert dit jaar haar 85-jarig jubileum
Showband Jong-Holland uit Zwijndrecht

Tijdens de taptoe en defilé zullen volgende korpsen optreden: Jong Wilhelmus, Jeugd Rijnmondband, Jong-Holland Junioren, Wilhelmus, Excelsior Renkum, Rijnmondband, Jong-Holland Stageband, een eenmalig optreden van Jong-Holland Alumni en natuurlijk jubilaris Jong-Holland.

Jong-Holland is in november 1932 opgericht als “Tamboers- en Pijperskorps Jong-Holland”, onderdeel van de landelijke Christelijke Jonge Mannen Vereniging (CJMV). Door de jaren heen heeft Jong-Holland zich ontwikkeld tot een moderne showband bestaande uit brass, percussion en guard. Sinds 1936 heeft Jong-Holland ook een zeer enthousiast Juniorenkorps. Inmiddels is er ook een Stage-band en is de muzikale opleiding van de jongste leden ondergebracht in een groep ‘Music Kids’.

Jong-Holland is zowel nationaal als internationaal actief. In het binnenland worden optredens verzorgd tijdens taptoes, corso’s en andere evenementen. In het buitenland worden optredens verzorgd tijdens bijvoorbeeld internationale taptoes en/of grote (soms meerdaagse) evenementen. Verder wordt er met veel enthousiasme en succes deelgenomen aan het Nationaal Kampioenschap van DCN (Drum Corps Nederland).

Meer informatie over deze dag of over Showband Jong-Holland is te vinden op www.jongholland.nl of op de facebookpagina Showband Jong-Holland

 

 

Beoordeling Showband Jong-Holland uit Zwijndrecht viert dit jaar haar 85-jarig jubileum.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.