Scouting Panoord drukbezocht op Zomerparkdag

Scouting Panoord drukbezocht op Zomerparkdag

Zwijndrecht 27 augustus 2017 Op de Zomerparkdag in Hendrik-Ido-Ambacht was er veel belangstelling voor de activiteiten van Scouting Panoord.

Scouting Panoord drukbezocht op Zomerparkdag
Scouting Panoord drukbezocht op Zomerparkdag

Scouting Panoord heeft ook dit jaar weer flink uitgepakt op de Zomerparkdag in Hendrik-Ido-Ambacht. Op dit jaarlijkse evenement is Scouting Panoord één van de verenigingen die zich presenteert om te laten zien wat zij allemaal in huis heeft. Daarnaast is de Zomerparkdag voor Scouting Panoord de aftrap van het nieuwe seizoen. Dat werd deze keer extra benadrukt doordat het ‘overvliegen’, waarbij kinderen naar de volgende speltak gaan, dit jaar voor het eerst op de Zomerparkdag werd gehouden.

In de Scouting Village, die ieder jaar aan de andere kant van het water wordt opgezet, was weer veel te doen. Vooral de hindernisbanen en het broodjes bakken boven een kampvuur trok veel belangstelling. En het vlot dat door de scouting ‘gepionierd’ was heeft vele overtochten gemaakt. Pionieren, iets wat bij scouting veel wordt toegepast, houdt in dat je vooral van balken en touwen allerlei objecten maakt. Zo ook het vlot, waar dan ook nog vaten gebruikt zijn voor het drijfvermogen. Kortom weer veel leuke activiteiten die passen bij het motto van scouting, “laat je uitdagen”. Bij scouting leren kinderen niet alleen op een verantwoordelijke manier hun grenzen te verleggen, maar draagt het ook bij aan het vergroten van de zelfstandigheid.

Wat dit jaar nieuw was is dat ook het ‘overvliegen’ tijdens de Zomerparkdag plaats vond. Overvliegen houdt in dat de kinderen vanwege het bereiken van een bepaalde leeftijd overgaan naar de volgende speltak gaan die bij hun leeftijd past. Scouting deelt zijn leden namelijk in negen verschillende leeftijdsgroepen in. Bij het overvliegen ‘vliegen’ de leden dus van de ene naar de andere speltak. Op de Zomerparkdag hield dit in dat de kinderen de vijver in het Baxpark overstaken, in een opblaasbootje, kano of op een zelfgemaakt vlot. Het trok veel bekijks, en het leuke is dat ook veel familie van de overvliegende leden aanwezig was.

Op 9, 16 en 23 september zijn kinderen in ieder geval van harte welkom om eens vrijblijvend te komen kijken en mee te doen met een opkomst. Kijk op onze website, www.panoord.nl, voor meer informatie en de opkomsttijden van de betreffende leeftijdsgroep van uw kind. Daar vind u ook het email adres waar u kunt aanmelden dat uw kind wil komen kijken, zodat daar rekening mee gehouden kan worden. U kunt Scouting Panoord vinden op sportpark Bakestein waar zij beschikt over een groot terrein met voldoende ruimte om zowel binnen als buiten allerlei leuke activiteiten en spelen te organiseren.

Beoordeling Scouting Panoord drukbezocht op Zomerparkdag.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.