Veerplein Zwijndrecht

Plan Veerplein Zwijndrecht gaat in uitvoering

Terugblik gemeenteraad 29 september 2020: De herinrichting van het Veerplein en omgeving kan beginnen. De gemeenteraad stelde dinsdag 29 september unaniem in met het plan voor het Veerplein, met een paar wijzigingen. Zowel de gemeenteraad als het college van B&W is enthousiast over het plan.

Na een aantal insprekers ging de gemeenteraad in debat. Opnieuw was de participatie en communicatie een belangrijk onderwerp. Volgens Freek Hartmeijer (ZPP) moet de communicatie echt verbeteren. “Voor een krachtig Zwijndrecht hebben we alle mensen nodig.”
Nihat Kahveci (PvdA) constateerde dat participatie het toverwoord is van dit project. “Er is al veel aan participatie gedaan en we moeten naar elkaar blijven luisteren. Het gaat nu om het ‘finetunen’.”

Ook Evert-Jan van de Mheen (CDA) benadrukte dat er zeker sprake is geweest van participatie met bewoners, al is niet ieder idee gehonoreerd. “Het gaat om het algemeen belang van Zwijndrecht en dat is meer dan de belangen van de inwoners in het gebied. We kunnen wel kijken hoe we de pijn zoveel mogelijk kunnen verzachten.”

Gesprekspunten
De gemeenteraad gaf opdracht aan het college om ook bij de uitvoering van de plannen de inwoners te betrekken. Gesprekspunten daarbij zijn het invoeren van een 30 kilometerzone, een verkeerscirculatieplan en de parkeersituatie. Een horecapaviljoen op het Thorhoofd is uit het plan gehaald, een vlaggenmast kan er wel komen.

Planning
In mei 2021 zal begonnen worden met de herinrichting van de Nieuwstraat. Halverwege 2021 volgt het Maasplein. Eind 2021 wordt begonnen met het herstellen van de kade aan het Veerplein. Eind 2023 moet de herinrichting van het Veerplein klaar zijn.

Beoordeling Plan Veerplein Zwijndrecht gaat in uitvoering.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.