75 jaar vrijheid

Oproep Ophalen Bevrijdingsvuur 75 jaar Vrijheid

Zwijndrecht (Bevrijdingsdag): Stichting Comité 4 en 5 mei – Zwijndrecht: Op dinsdag 5 mei 2020 mogen we 75 jaar vrijheid in Nederland vieren. Een mijlpaal die de Stichting Comité 4 en 5 mei in Zwijndrecht op allerlei manieren vorm zal geven. Een bijzonder moment bij de start van Bevrijdingsdag 2020 is het ontsteken van het bevrijdingsvuur bij het gemeentehuis.

Dit vuur is om middernacht 4 op 5 mei aangestoken in Wageningen en zal in de nacht hardlopend naar alle hoeken van het land gebracht worden, dus ook naar Zwijndrecht. Stichting Comité 4 en 5 mei zal het ophalen van het bevrijdingsvuur in Wageningen organiseren, i.s.m. vrijwilligers vanuit diverse (sport)verenigingen.

Een kernteam is gevormd, nu zoekt het Comité we nog vrijwilligers voor diverse taken op die dag. Denk aan het rijden van de busjes gedurende de nacht, het verzorgen van de lopers met eten/drinken, EHBO’ers, klaarmaken van het ontbijt van de lopers op 5 mei in Zwijndrecht, bijhouden van blog/vlog voor de thuisblijvers enz. En natuurlijk sporters die in estafettevorm de route gaan afleggen.

Kun je 5 km hardlopen, doe dan mee aan dit toffe evenement!
Wie: vrijwilligers en lopers
Wat: ophalen bevrijdingsvuur
Waar: van Wageningen naar Zwijndrecht, of alleen Zwijndrecht
Wanneer: nacht van maandag 4 op dinsdag 5 mei 2020
Waarom: vrijheid vieren
Hoe: hardlopen (estafette), begeleiden en verzorgen.

Ga voor meer info over het bevrijdingsvuur naar: https://bevrijdingsvuur.nl/bevrijdingsvuurestafette Opgeven via mail: 4en5meicomitezwijndrecht@gmail.com

Beoordeling Oproep Ophalen Bevrijdingsvuur 75 jaar Vrijheid.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.