Opening expositie Pieter d'Hont 100 jaar!

Opening expositie Pieter d’Hont 100 jaar!

KunZt Zwijndrecht Zondag 9 juli Tijd: 15.00 uur, deur open vanaf 14.30 uur Locatie: trouwzaal en expositieruimte KunZt in het Oude Raadhuis van Zwijndrecht (ingang, zijde Burgemeester de Bruïnelaan, gratis parkeren op het Raadhuisplein).

Kunsthistoricus Jaap Versteegh opent deze bijzondere tentoonstelling over het leven en werk van Pieter d’Hont. Blokfluitiste Sabine d’Hont en troubadour Remco Jacobs (tevens dochter en kleinzoon van Pieter d’Hont) luisteren deze middag op met bijzondere muziek waarin Renaissance en barokmuziek met hedendaagse troubadoursliederen worden gecombineerd.

Landelijk is Pieter d’ Hont (24.04.1917 -12.06-1997) het meest bekend met het beeldje Edison dat ieder jaar wordt uitgereikt tijdens de Edison Music Award. In Zwijndrecht staan – na Utrecht- de meeste beelden van zijn hand in de openbare ruimte.

Maak kennis met het werk van deze bijzondere kunstenaar en bezichtig hoogtepunten van zijn werken in Zwijndrecht: “arbeid, geloof, kunst, wetenschap, leven” de fontein op de rotonde Koninginneweg. “Planten, wieden, oogsten op de rotonde aan de Willem van Oranjelaan. “Gesprek” in het Develpark en de Bizon aan de Zwanendrift.

LEZING OP 11 JULI

Dick Aerts, beeldend kunstenaar en werkzaam in het voormalig atelier van Pieter d’Hont verzorgt op dinsdag 11 juli een lezing over werk van deze bijzondere kunstenaar en beeldhouwkunst in het algemeen. Hij ondersteunt zijn verhaal met beelden en werken die op dit moment in de tentoonstelling te zien zijn. Entree voor de lezing bedraagt € 2,50, contant te betalen aan de deur.

Hierbij is een kopje koffie/thee met consumptie inbegrepen en een drankje na afloop. Meldt u aan via info@kunztzwijndrecht.nl. De deur is open om 14.00 uur en de lezing start om 14.30 uur.

OPENINGSTIJDEN

De tentoonstelling is verder te bezoeken van: 12 juli t/m 3 september op woensdag, donderdag en vrijdag van 13.30 uur tot 16.30 uur en zondag 13.30 uur tot 16.30 uur

Voor meer informatie over deze tentoonstelling, het programma op 9 juli en de overige activiteiten: kijk op www.kunztzwijndrecht.nl

Opening expositie Pieter d'Hont 100 jaar!
Opening expositie Pieter d’Hont 100 jaar!

Beoordeling Opening expositie Pieter d’Hont 100 jaar!.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.