Gemeentehuis Zwijndrecht

Open monumentendag 8 september gemeentehuis Zwijndrecht

De gemeente Zwijndrecht kent een lange geschiedenis. Er zijn zelfs bronnen, die stellen dat Zwijndrecht wel duizend jaar oud is. Of dat zo is, is niet heel erg belangrijk, maar wat wel bewezen is dat er in dit gebied ruim vierduizend jaar geleden al jagers/ vissers woonden en werkten.

Uit die tijd is er in het Develgebied ten tijde van de bouw van het spoor voor de HSL het bewijs boven gehaald rondom de donk die uit archeologisch onderzoek naar boven kwam.

Overblijfselen uit het verleden en geschiedenis worden gekoesterd door historische genootschappen die Zwijndrecht heeft. De Vergulde Swaen aan de Rotterdamseweg is een plek waar je terecht kunt als het om geschiedenis gaat.

Monumenten heeft Zwijndrecht niet al te veel. Een monument wat te bezoeken valt op open monumentendag 8 september is het gemeentehuis van Zwijndrecht. Er worden door raadsleden rondleidingen verzorgd tussen 11.30 en 16.00 uur. Vijf jaar geleden is dit initiatief ontstaan vanuit onze fractie en wordt gedragen door veel enthousiaste raadsleden uit diverse partijen. U bent van harte welkom en onze bodedienst verzorgt de koffie en thee.

Een mooi moment om in contact te komen met raadsleden, maar ook om het oude raadhuis eens met andere ogen te bekijken.

beiaard bij gemeentehuis zwijndrecht
beiaard bij gemeentehuis

Beoordeling Open monumentendag 8 september gemeentehuis Zwijndrecht.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.