Op 10 en 11 maart organiseert het Oranje Fonds weer NLdoet

Op 10 en 11 maart organiseert het Oranje Fonds weer NLdoet

Het Oranje Fonds organiseert op 10 en 11 maart 2017, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken.

Kloppend hart
Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat daarom met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Daarnaast draagt NLdoet bij aan een goed imago van het vrijwilligerswerk én laat het zien hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn.

Zwijndrecht DOET
Zwijndrecht kent vele vrijwilligersorganisaties en heel veel vrijwilligers. Tien organisaties hebben een klus op de website van NLdoet gezet. Inwoners, bedrijven, families of vriendengroepen, die een dag(deel) willen helpen, kunnen hier een klus aanmelden. Zo zijn er voor drie klussen al geen vrijwilligers meer nodig! Die zijn vol!

Er zijn wél tientallen vrijwilligers nodig bij Voetbalvereniging Groote Lindt, de Lindonk, HC Derby, Gymnastiekvereniging O&O, Het Badhuis, Scouting Panoord en bij Philadelphia Zorg. Die klussen bestaan uit schoonmaken, schilderen, opruimen, timmeren, sjouwen en tuinieren. Zwaar werk waar de organisaties wel hulp bij kunnen gebruiken. Fokje Bosma van het Vrijwilligershuis Drechtsteden, een van de aanspreekpunten tijdens NLdoet, vertelt dat het haar altijd opvalt hoe moe, diep tevreden en vrolijk de vrijwilligers na afloop naar huis gaan.

Ook meehelpen?
hier kun je zien welke klussen er in Zwijndrecht klaar liggen. Kijk voor andere klussen ook op de website www.zwijndrechtvoorelkaar.nl van
Zwijndrechtvoorelkaar. Hier zijn dagelijks hulpvragen te vinden van mede Zwijndrechtenaren.

Op 10 en 11 maart organiseert het Oranje Fonds weer NLdoet
Op 10 en 11 maart organiseert het Oranje Fonds weer NLdoet

Beoordeling Op 10 en 11 maart organiseert het Oranje Fonds weer NLdoet.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.