Frank Rijken in actie

O&O Zwijndrecht ruim vertegenwoordigd bij (J)EK-selectie

Twee senior- en vier juniorturners van de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O&O zijn opgenomen in de (J)EK-selectie. De (jeugd) Europese kampioenschappen gaat plaats vinden van 6 t/m 12 augustus in het Engelse Glasgow

Naast de O&O-turners Bart Deurloo en Frank Rijken heeft bondscoach Bram van Bokhoven in het seniorteam opgenomen Casimir Schmidt (PAX-Hoofddorp), Bram Verhofstad (Flik-Flak – Den Bosch) en Epke Zonderland (Top Sport Noord – Heerenveen)
Het vijftal gaat in Schotland voor een plek bij de beste vijf landenteams. Vier jaar geleden behaalde de Nederlandse mannenploeg het beste EK-resultaat tot nu toe: destijds eindigde de ploeg op de zesde plek bij de Europese kampioenschappen in het Bulgaarse Sofia.

Frank Rijken in actie

Bij de junioren is bijna een O&O-onderonsje. Het vijfmans koppige team dat Nederland gaat vertegenwoordigen bestaat uit de O&O-turners Lars Vos, Jordi Hagenaar, Wesley de Haas en Luuk Huernink. De ploeg wordt verder gecompleteerd met Jermain Grünberg van Flik Flak – Den Bosch.

In aanloop naar de Europese kampioenschappen turnen de Nederlandse heren op 14 juli nog een interlandwedstrijd tegen België en Zweden. Deze wedstrijd vindt plaats in Thialf Heerenveen. Op 21 juli wordt in Thialf vervolgens nog een allerlaatste testwedstrijd gedraaid.

Op 6 augustus vertrekt het herenteam naar Glasgow, waar op 9 augustus wordt gestart met de kwalificatiewedstrijd voor de senioren. De junioren komen op 10 augustus in actie tijdens de kwalificaties in de SSE Hydro Arena.

Beoordeling O&O Zwijndrecht ruim vertegenwoordigd bij (J)EK-selectie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.