Bibelot

Northcote festival haalt Malevolence (UK) en meer naar Dordrecht

Op zaterdag 23 maart brengt Northcote voor de zevende keer een internationale line-up naar Poppodium Bibelot in Dordrecht. Vandaag werden de eerste namen van de festivaleditie bekend gemaakt. Op het programma staan onder andere Malevolence, Brutality Will Prevail en Renounced uit Engeland aangevuld door het Duitse Dagger Threat en Animal Club uit België.
Internationaal karakter

Met de bekendmaking van de eerste namen behoudt Northcote zijn internationale karakter. Malevolence is een van de grotere Britse hardcore/crossover bands van dit moment. De band combineert invloeden van Lamb Of God, Hatebreed, At The Gates, Crowbar, Sepultura, Pantera en Dying Fetus met een energieke show op het podium. Album ‘Self Supremacy’ scoorde hogen ogen, mede dankzij een single met Comeback Kid zanger Andrew. Brutality Will Prevail staat bekend om zijn energieke, heavy performance en bracht sinds het ontstaan in 2005 zes EP’s en vijf albums uit. Renounced blaast metalcore een nieuw leven in met een agressieve maar technische sound. Veelbelovende bands Dagger Threat en Animal Club zorgen voor afwisseling met frisse energie op het podium.

Jaarlijks hardcorepunk festival
Northcote is het jaarlijkse hardcorepunkfestival van Bibelot. Nationaal en internationaal publiek komt naar Dordrecht voor de beste hardcore- en punkbands van dit moment. Ook tijdens de zevende editie speelt de organisatie in op de actualiteit door veelgevraagde bands te boeken. Daarnaast is er deze editie wederom een festivalmarkt aanwezig en wordt er veganistisch eten aangeboden. Naast de jaarlijkse festivaleditie organiseert Northcote ook regelmatig clubshows in Bibelot.

“Op Northcote zie je zowel gevestigde namen als opkomende bands uit binnen- en buitenland, de line-up is ieder jaar verassend. Dat er mensen bereid zijn om ver te reizen voor dit festival maakt ons extra trots.”, aldus initiatiefnemer en hoofd marketing Louisa Steenbakker.

Bibelot tipt: TUSKY
Voor bezoekers die niet tot 23 maart kunnen wachten heeft Bibelot een tip. Na het afscheid van John Coffey waren een aantal leden nog niet klaar met de muziek. Tusky werd geboren! Op vrijdag 7 december komt de door 3voor12 bestempelde punkrockbelofte naar Dordrecht. Tusky eert de punk en rock van eind jaren 90 met inspiratie uit bands als Jimmy Eat World, Foo Fighters en The Offspring. + Support: Sealow

Ticket informatie
Early-Bird: €20,00
Voorverkoop: €26,00

Tickets zijn vanaf maandag 12 november 11:00 uur verkrijgbaar via www.bibelot.net en bij verkoopadres Velvet Music Dordrecht, Voorstraat 180.

Bibelot
Northcote festival haalt Malevolence (UK) en meer naar Dordrecht

Beoordeling Northcote festival haalt Malevolence (UK) en meer naar Dordrecht.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.