aan de FransDe Toorts aan de Frans Halsstraat. omstreeks 1963

Nieuwe toekomst voor voormalig schoolgebouw De Toorts

Voormalig schoolgebouw De Toorts aan de Frans Halsstraat wordt verkocht, zo besloot het college van burgemeester en wethouder van Zwijndrecht dinsdag 18 april. Voorwaarde is wel dat het oorspronkelijke gebouw behouden blijft.

 aan de FransDe Toorts aan de Frans Halsstraat. omstreeks 1963
Op de foto: Van Ostadestraat met op de achtergrond De Toorts aan de Frans Halsstraat. omstreeks 1963. Fotorechten en naamsvermelding bijgevoegde foto http://fotos.serc.nl/zuid-holland/zwijndrecht/zwijndrecht-41378/

Gebouw ‘De Toorts’ is niet meer nodig als onderwijsgebouw en wordt nu tijdelijk gebruikt (antikraak). De gemeente wil het gebouw, de speelplaats en het bijbehorende terrein verkopen. Voorwaarde is wel dat het oorspronkelijke schoolgebouw behouden blijft. Om die reden is het gebouw nu ook aangewezen als potentieel gemeentelijk monument.

Aaike Kamsteeg, wethouder ruimtelijke ontwikkeling, wonen, projecten en financiën: “Gebouw De Toorts is een voormalig schoolgebouw in Zwijndrecht. Het is een bekend en geliefd gebouw uit 1953 met een opvallend gebogen dak. Bij veel oud-leerlingen roept het gebouw herinneringen op.”

Vanuit de gemeente is ruim een jaar geleden gevraagd om creatieve ideeën voor herbestemming van het gebouw. Negen ideeën zijn ingediend, vier daarvan worden nu nader uitgewerkt. Omwonenden worden uitgenodigd voor een informatieavond op woensdag 17 mei om 19.30 uur in schoolgebouw De Toorts om het vervolg te bespreken.

Beoordeling Nieuwe toekomst voor voormalig schoolgebouw De Toorts.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.