Het Badhuis Zwijndrecht

Nieuwe initiatieven van Het Badhuis Zwijndrecht

Net als alle andere gemeentelijke gebouwen is Het Badhuis tot eind april helaas gesloten. Voor veel mensen uit wijk Centrum betekent dit dat ze hun huiskamer moeten missen. Niet meer samen line-dancen, kaarten of eten. Niet meer even bijkletsen onder het genot van een bakkie troost. Een overbuurvrouw omschreef het zo in de groepsapp: ‘‘Wat leeg allemaal. Je hoeft je niet op te tutten. Geen vlag buiten bij Het Badhuis, het teken dat je binnen mag komen. Geen kritiek uit de Story.. Wat hebben we het fijn met elkaar. Ik ben het me nu nog meer bewust geworden. Ik mis jullie, houd van jullie. Eens komt het goed. Wees zuinig op elkaar. Heel veel liefs!’ Omdat de situatie langer gaat duren, heeft Het Badhuis nieuwe initiatieven ontplooid.

De Badhuistelefoon
Het telefoonnummer van Het Badhuis is 078-7850503. U kunt bellen voor een gezellig praatje, als er een boodschap voor u gedaan moet worden of voor een andere hulpvraag.

Kidsclubs
De Kidsclubs op woensdag- en zondagmiddag gaan op Facebook door (met uitzondering van de schoolvakanties). Om half 3 start de livestream op Facebook. Er wordt geknutseld of er wordt een spel gedaan. Op zondagmiddag wordt er ook een verhaal uit de Bijbel verteld. Ook het onderdeel ‘Bel en Vertel’ is populair. Kinderen kunnen naar de Badhuistelefoon bellen en dan live in de uitzending vertellen wat ze meemaken in deze bijzondere tijd. Zo proberen we voor de kinderen onderling het contact in stand te houden. Wilt u eens wat anders voor uw kinderen, kijk mee op woensdag- en zondagmiddag van 14.30 tot 15.15 uur.

Badhuis op Zondag
De samenkomst van zondagochtend is ook komen te vervallen. Ook hiervoor is in een livestream opgezet. Bij de samenkomst is het gewoon om lief en leed te delen. Daarom staat deze livestream niet openbaar. Wilt u een keer meekijken, stuur dan voor 10.15 uur een mail naar badhuis@oudekerkzwijndrecht.nl en u ontvangt een link naar de uitzending.

Buurtmaaltijden – bezorgdienst
Jammer genoeg kunnen we niet meer samen eten. Wat we nog wel kunnen doen, is voor u koken en het vervolgens bij u bezorgen. We gaan dat voor het eerst doen op donderdag 9 april voor de bewoners van wijk Centrum. Wilt u op donderdag 9 april een heerlijke Badhuismaaltijd thuisbezorgd hebben, dan kunt u zich opgeven via Facebook, u kunt bellen naar de Badhuistelefoon of u stuurt een mail naar badhuis@oudekerkzwijndrecht.nl. Opgeven kan tot donderdagmorgen 9 april 10.00 uur.
De maaltijden kosten zoals gewoonlijk € 3,50 per persoon, voor een hoofdgerecht en een toetje. U krijgt van ons een instructie voor het afrekenen. U kunt zich ook alvast aanmelden voor de donderdagen 16, 23 en 30 april.

Bingo
Samen met Wijkplatform Centrum organiseert Het Badhuis op vrijdag 17 april een Bingo op Facebook. Het Wijkplatform sponsort de bingo, dus de deelname is gratis. Hoe werkt het? U geeft zich op door een email te sturen naar badhuis@oudekerkzwijndrecht.nl. U vermeldt uw naam en adres en u krijgt een bingoboekje door de brievenbus.
Op de Facebookpagina wordt de molen gedraaid en de nummers opgenoemd. Als u Bingo heeft, belt u naar het Badhuis. (We zullen u niet vermoeien met het systeem waarmee we de kaarten gaan controleren, dat zit wel goed!) De prijs wordt door onze vrijwilligers bij u thuis bezorgd.

Met deze initiatieven hopen we het leven in Wijk Centrum, samen met u, weer ietsje mooier te maken. We wensen u veel sterkte in deze moeilijke tijd!

5 t/m 9 april

Vanwege de maatregelen rondom het Coronavirus is Het Badhuis gesloten. Wel zijn er de volgende activiteiten

Alle dagen
Badhuistelefoon voor een gezellig praatje of hulpvraag: 078-7850503

Zondag
10.30 tot 12.00 uur: Samenkomst via online stream, mail voor info naar badhuis@oudekerkzwijndrecht.nl
14.30 tot 15.15 uur: Kidsclub live via facebook

Woensdag
14.30 tot 15.15 uur: Kidsclub live via facebook

Donderdag
17.00 tot 19.00 uur: Buurtmaaltijd bezorgdienst

Beoordeling Nieuwe initiatieven van Het Badhuis Zwijndrecht.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.