negenennegentigste mineralenbeurs van Geode Zwijndrecht 2

Negenennegentigste mineralenbeurs van Geode Zwijndrecht

Zaterdag 16 november van 10: 00 tot 17.00 uur De Negenennegentigste Mineralenbeurs van Geode Zwijndrecht.  De vaste locatie van de beurs is natuurlijk weer het voortreffelijke Develstein, de scholengemeenschap aan de Develsingel 5 te Zwijndrecht. Het bezoek dik de moeite waard, niet alleen vanwege de gezelligheid maar ook vanwege de standhouders en dat allemaal in Zwijndrecht  Develsingel .

Develstein is al eeuwen een begrip en verbonden aan de Nederlandse geschiedenis.
De bekende Muiderkring kwam er samen. Dat waren niet alleen letterkundigen die in 1600 samenkwamen maar ook geleerden, mensen die met cultuur en wetenschap verbonden waren.

Dat zijn de Geode mensen ook.negenennegentigste mineralenbeurs van Geode Zwijndrecht.
Vanuit tal van disciplines en invalshoeken wordt er gewerkt met, aan en gedreven door alles wat de geschiedenis van de aarde op het gebied van geologie voortbrengt. Fossielen en mineralen in tal van verschijningsvormen zijn er te vinden. Geode heeft op de beurs tal van demonstraties van slijpen, waar je elke woensdag in het Geodroom in Zwijndrecht ook terecht kan, determineren een grabbelton voor de jongsten een info tafel naast de vele kramen die de diversiteit van de internationaal gevonden mineralen goed laten zien.

Waar je vijftig jaar geleden nog moeilijk aan kon komen of mee in aanraking komen, kan men tegenwoordig via het worldwideweb makkelijk iets vinden, bestellen en ontvangen. Maar het kenmerk van de beurs zit in het thema ontmoeten, voelen, zien en proeven want dat is waar de Geodebeurs wel de plek voor.

Gezelligheid door het echte menselijke contact. Voor alle leeftijden en categorieën is er wat te vinden. Oma de ketting of een ring en haar kleinkind ook een leuk mineraal, beeldje of ander ding.

Wie in Zwijndrecht in contact wil komen met mineralen kan altijd terecht bij Chris Moorman. Vanuit zijn huis aan de Koninginneweg biedt hij naast veel informatie ruwe tot en met geslepen materiaal aan maar ook van orakel tot bijzonder slijpmaterialen .

Als veertienjarige is hij ooit begonnen op de beurs in de Vonkenberg en is eigenlijk nooit meer weggegaan. Besmet met het virus van kennisnemen van geologie is hij hier de lokale ambassadeur voor Geode. Voor meer informatie over de beurs bel je 0610478705 Voor Chris bel je 0615198115 of stuur je een mailtje aan chrisjewierook@gmail.com

Beoordeling Negenennegentigste mineralenbeurs van Geode Zwijndrecht.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.