Mineralen- fossielen- beurs van Geode Zwijndrecht

Aanstaande zaterdag 18 maart is het weer zover het heerlijke zaterdagje is weer gekomen de vijfennegentigste Mineralen- fossielen- beurs van Geode Zwijndrecht.

Nu zijn er veel mensen zeggen ha die steentjes maar ja mineralen en fossielen zijn sinds de start van Geode gaandeweg bij iedereen in huis geslopen zonder dat men dat direct beseft.

Juist vanwege dat feit organiseert Geode woensdagmiddag in het gemeentehuis van Zwijndrecht een ontdekkingstocht voor de jeugd. Chris Moorman zal als raadslid laten zien hoe nu en toen , 1933, er al mineralen verwerkt werden en worden in gebouwen.

Geologie vertelt heel veel van ontstaansgeschiedenis . In Zwijndrecht zijn tijdens de bouw van de HSL vondsten gedaan van vuursteen en daarvan gemaakte werktuigen. Die vondsten werden gedaan in het buitengebied op de Donk die daar gevonden werd.

Chris Moorman is van jongs af aan betrokken geraakt bij Geode.als bezoeker van de ruilbeurs in de Vonkenberg waar ook de jeugd afdeling startte en later door het uitgebreide contact met bestuursleden waaronder Ralph van Baaren die lang voorzitter was en vanuit de Pruylenborg actief.
Chris heeft zoals velen niet weten een grote collectie maar verkoopt al heel lang mineralen waarvan hij ook redelijk bekend is.

Het enthousiasme van Geode strekt zich niet alleen uit binnen de Drechtsteden maar over heel de wereld vind je leden van Geode.

Geode doet meer dan de beurzen tweemaal per jaar organiseren – nu al de 95e- er zijn lezingen, aanstaande woensdagavond ook in Develstein, slijpen maar dat in het baken net als determineren ( ontleden zeg maar) zilversmeden en sieraden maken. Wie de lezing in Develstein woensdagavond wil bezoeken kan zich melden vanaf 19.30 als geïnteresseerde .

Woensdagmiddag om twee uur is de mineralensafari met Chris maar ook in de middag kan men dus terecht in het Geodroom , het werkatelier, aan het Slagveld 99 aansluitend op de rondleiding van Chris.

Bernhard Hollestein ontvangt bezoekers van harte in het Geodroom en op de lezingsavond.
Als voorzitter is hij net als zoveel leden een gedreven mens en niet alleen met mineralen slijpen maar ook het determineren en al die andere bijkomende zaken die een rol spelen rondom Geode .

Wie in de Drechtsteden rondkijkt komt op veel plekken mineralen en fossielen tegen. Zelfs bij sterrenwacht Mercurius vindt je mineralen terug. Uiteraard ligt het accent daar veel meer op meteorieten. Daar zijn ook veel soorten in.

De meteoriet die het verdwijnen van de dinosaurussen inleidde is misschien wel de meest tot verbeelding sprekend. Nu zie je de dinosaurussen overal weer opduiken en kennen veel mensen Jurassic Park. In de naam wordt verwezen naar het Jura tijdperk waarin dit speelde. En wie tegenwoordig goed om zich heen kijkt ziet op de vloer tegels met fossielen liggen of een aanrecht met labradoriet of zelfs hele gevel platen.

Waar het ooit begon met Geode in het Develpaviljoen is het doorgegroeid van de Vonkenberg, sporthal Walburg naar nu al zo’n dertig jaar in het Develstein.

Zaterdag van 10 tot vijf de entreeprijs is vier euro, leden krijgen een euro korting en kinderen en 65 plussers kunnen voor 2.50 terecht.

Je hoeft niet te kopen want je kunt kijken, vragen, consumeren ( eigen catering) En de niet te verschalken tentoonstelling zeebanket uit de oertijd zien.
Fossielen, mineralen beslist geen dode hobby. Wie een smartphone heeft loopt dagelijks met tal van bijzondere mineralen op zak.

Woensdagmiddag zal Chris Moorman daar ook zeker over vertellen

Kom en bezoek deze week al die leuke activiteiten en in het bijzonder de leukste mineralen beurs van Nederland aan de Develsingel in Zwijndrecht

Geode mineralenvereniging Zwijndrecht en omstreken

Beoordeling Mineralen- fossielen- beurs van Geode Zwijndrecht.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.