Met niets begonnen, nu 10-jarig jubileum Honc Design

Zwijndrecht, 17 mei 2017 – Omdat zij zich in het werken voor een baas teveel beperkt voelde en de echte creativiteit niet kwijt kon, zette Astrid Honcoop in 2007 de stap naar het zelfstandig ondernemerschap. Begin mei bestond haar bedrijf Honc Design, grafisch ontwerp 10 jaar. Op 1 juni viert zij dat feestelijk met klanten, relaties en leveranciers. Als extra bij deze bijeenkomst nodigt Astrid als spreker Guido David van MerketingVisie uit, die zijn inspirerende visie geeft op de positionering van je bedrijf.

Steeds gegroeid
“Nooit gedacht dat de tijd zo snel zou gaan”, zegt Astrid Honcoop. “Toen ik in 2007 mijn bedrijf Honc Design startte, deed ik dat om me 100% op mijn manier met creatieve processen bezig te kunnen houden. Dat miste ik als werknemer in een bedrijf. Het was tijd om een knoop door te hakken. Ik startte mijn eigen grafisch ontwerpbureau zonder ook maar één klant, maar was overtuigd dat ik op basis van mijn werkervaring en opleiding aan de Kunstacademie zou slagen. Kort na mijn start kwam de crisis. Dat was even schrikken. Toch kon ik mijn bedrijf tegen die stroom in ontwikkelen en bouwde in de afgelopen jaren een afwisselende klantenportefeuille van tientallen grote en kleine klanten op. Net als iedere zelfstandig ondernemer heb je momenten van twijfel als het even stil is, maar ik bleef tot op de dag van vandaag steeds groeien.”

Gunfactor
Astrid begon haar bedrijf in Rotterdam, maar verhuisde 2 jaar geleden naar Zwijndrecht. Een stap waar ze – achteraf – enorm blij om is: “Ondernemen in het Rotterdamse is totaal anders dan hier in de regio. Hoewel de afstand niet eens groot is, ervaar ik hier een veel warmere band met opdrachtgevers. De gunfactor is groot. Daar moet je natuurlijk veel aan en voor doen. Zoals aansluiten bij en bezoeken van verschillende netwerkclubs. Ik legde veel nieuwe contacten en breidde mijn netwerk in korte tijd uit. Dat zou ik ook iedere starter meegeven: ga actief netwerken.

Timmer aan de weg, leer mensen kennen en, nog belangrijker, zorg dat mensen jou leren kennen. En neem een sterke website; zodat potentiële klanten een goede indruk krijgen. Mijn eigen site (www.honcdesign.nl) helpt mij ook om mijn doelen te halen. En daar ben ik voorlopig nog niet klaar mee… Tijdens mijn feestelijke bijeenkomst komt Guido David van het bedrijf MerketingVisie een mooi verhaal houden over de positionering van je bedrijf.”

 

 

Beoordeling Met niets begonnen, nu 10-jarig jubileum Honc Design.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.