191019 1n

Matig VVGZ wint bij hekkensluiter

Verslag van de wedstrijd GJS – VVGZ van afgelopen zaterdag 19 oktober. Slechte wedstrijden spelen en toch winnen: als dit de standaard in 2F wordt voor de Vogels, kunnen ze een onbezorgd seizoen tegemoet zien. Het blijft echter moeilijk in te schatten hoe de krachtsverhoudingen liggen in 2F. Na 10 wedstrijden zullen we daar meer over kunnen zeggen.

Bij hekkensluiter GJS waren de Vogels aanvankelijk de betere ploeg, kregen kleine kansen en was Kuipers met een inzet binnenkant paal het dichtst bij de openingstreffer. Maar De Vogels vielen in deze eerste helft ver terug en konden geen afstand nemen van de thuisploeg.

191019 1n
VVGZ, Zwijndrecht, Voetbal

Na rust drong de thuisclub de Vogels de eerste 10 minuten zelfs terug op eigen helft en kreeg het twee goede kansen. Vooral voetballend stelden de Vogels er maar weinig tegenover en dat was eigenlijk beschamend tegen de povere thuisclub. De eerste de beste goede aanval over de vleugels bracht uitkomst: linksback Bas Kooiman, één van de betere VVGZ-‘ers, kwam goed door aan de linkerkant en zijn afgemeten voorzet werd door Afras binnen gekopt.

De thuisclub ging daarna wel op jacht naar de gelijkmaker, maar de Vogels bleven simpel overeind en kregen de beste kansen . Waar Kuipers alleen voor de goalie de beslissing op zijn schoen had maar uitgleed was het in blessuretijd wel raak. Kuipers draaide aan de rechterkant goed weg en liet een goede voorzet los die door invaller Jaap Swank met een snoekduik prachtig werd binnen gekopt.

Eindstand 0-2 en de Vogels klommen in 2F naar de 4e plek. A.s. zaterdag komt Tricht op het Noordpark op bezoek.

Tekst en foto zijn van Jan Boom / VVGZ

Beoordeling Matig VVGZ wint bij hekkensluiter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.