Drechtsteden

Mantelzorgers in de bloemetjes

Zwijndrecht, Donderdag 10 november is de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg. Dit jaar zetten we de mantelzorgers letterlijk en figuurlijk in de bloemetjes. Een welverdiend bedankje voor alle zorg die ze opnemen voor iemand die hen lief is.

Als je partner, kind, ouder, vriend of buur ziek wordt of een handicap, psychische problematiek of andere zorgbehoefte heeft, rol je in mantelzorg. Het voelt vanzelfsprekend en normaal aan om je dierbare te ondersteunen en te helpen. Dat doen in Zwijndrecht ruim 1.100 mantelzorgers en er blijven mantelzorgers bij komen. “Wij organiseren bijeenkomsten en contactgroepen voor moeders met een kind met autisme.

Drechtsteden
Drie moeders die mantelzorgen nemen bloemetje in ontvangst

Maandelijks krijgen wij nog steeds nieuwe aanmeldingen”, laat Marlies Kok van Mama Vita Drechtsteden weten. We brachten een bezoekje aan deze groep moeders die één keer per maand samenkomen op de maandagochtend in wijkcentrum Kubiek. Drie moeders namen het bloemetje namens de mantelzorgers in ontvangst.

Wethouder Ronald de Meij heeft grote waardering voor de inzet van mantelzorgers: “Het is bijzonder en verdient waardering. Afhankelijk van de zorg die nodig is rust er toch veel verantwoordelijkheid op de schouders van de mantelzorgers. Vaak vindt de mantelzorger zelf niet dat hij of zij een bijzondere daad verricht. Ik ben trots op alle mantelzorgers die dag in dag uit klaarstaan voor een ander. Daarom wil de gemeente Zwijndrecht de mantelzorger een bloemetje aanbieden.”

Meer informatie
Heeft u vragen over mantelzorg(ondersteuning). Dan kunt u terecht bij het Vivera Sociaal Wijkteam via 078 770 81 81 en info@stzwijndrecht.nl. Op de website kunt u meer informatie vinden over mantelzorg en het aanvragen van de mantelzorgpas. www.viverasociaalwijkteam.nl

Elly bruinzeel

Heel fijn dat de mantelzorger dat krijgen , maar bij mij in het appartement heeft er één het zeker verdiend maar dat weten jullie niet, dus zou fijn zijn dat deze mw het ook krijgt die al 4 jaar voor haar demente man zorgt en hij wacht nog steeds op een plaats in de verzorging

4 weken geleden

Beoordeling Mantelzorgers in de bloemetjes.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.