Persoons Gebonden Budget

Mantelzorg en Persoons Gebonden Budget (pgb)

Zwijndrecht, oktober 2019 Een Persoons Gebonden Budget (pgb). Wat is het en wat kan ik er mee? Op donderdagavond 31 oktober krijgen mantelzorgers uit de Drechtsteden daar antwoorden op tijdens een (gratis) bijeenkomst in wijkcentrum Kubiek, Zwaluwstraat 1 in Zwijndrecht. De informatieavond is van 19:30 uur tot 21:30 uur. Inloop vanaf 19:15 uur.

Mensen die langere tijd zorg of ondersteuning nodig hebben kunnen deze zelf regelen met een persoonsgebonden budget (pgb). Ook sommige zorgtaken van mantelzorgers kunnen uit een pgb worden betaald. Maar hoe werkt dat dan? En waarom zou je dat wel of niet willen als mantelzorger?

Een voorlichter van Per Saldo, de belangenvereniging van mensen met een pgb, vertelt over wat een persoonsgebonden budget (pgb) inhoudt, wat er in de praktijk bij komt kijken en welke mogelijkheden het kan bieden voor mantelzorgers en de zorgvrager. Je leert als mantelzorger wat de verschillen zijn tussen zorg in natura (zin) en pgb, wat er globaal komt kijken bij het beheren van een PGB en welke taken van een mantelzorger mogelijk vanuit een pgb overgenomen kunnen worden.

Met deze kennis en inzichten kan de mantelzorger een bewuste keuze maken voor wel of geen pgb. U hoort deze avond ook hoe het aanvragen van een pgb werkt en er is ruimte voor vragen. Aanmelden is wenselijk en kan door te mailen naar patricia.vanderput@meeplus.nl of te bellen naar MEE Mantelzorg T 078 206 32 02.

Beoordeling Mantelzorg en Persoons Gebonden Budget (pgb).

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.