Burgemeester Hein van der Loo

Koninklijke Onderscheidingen bij O&O Zwijndrecht

In een buitengewone bijeenkomst van de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O&O zijn de leden Bert van der Linden en Ronald Dingemanse voor hun lange staat van dienst koninklijk onderscheiden. Beiden zijn benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau.
Voor deze bijzondere gebeurtenis waren maar liefst drie burgemeesters in touw. De burgemeester Wouter Kolff uit Dordrecht was present voor de in Dordt woonachtige Ronald Dingemanse. De Ambachtse burgemeester Jan Heykoop was gekomen voor de Ambachter Bert van der Linden en omdat de uitreiking plaatsvond bij de Zwijndrechtse turnclub trad de plaatselijke burgemeester Hein van der Loo op als gastheer.

Na de welkomwoorden van voorzitter Pauline den Hartog en burgemeester Hein van der Loo kreeg burgemeester Wouter Kolff het woord en sprak hij Ronald Dingemanse toe Volgens de door hem ontvangen gegevens was Ronald in 1959 lid geworden van de club en had hij gedurende zijn lidmaatschap een grote staat van dienst opgebouwd. Naast het secretariaat van de Stichting O&O, waarin de turn accommodatie is ondergebracht, is Ronald jarenlang jurylid geweest en heeft hij vele jaren deel uit gemaakt van de technische commissie, turnshowcommissie en de bouwcommissie voor de uitbreiding van het pand. En voor al deze verdiensten mocht hij namens de koning Ronald benoemen tot lid in de Orde van Oranje Nassau.

Burgemeester Hein van der Loo
Koninklijke Onderscheidingen bij O&O Zwijndrecht

Vervolgens was het de beurt aan burgemeester Jan Heykoop voor Bert van der Linden. Volgens zijn zegge deed Bert voor Ronald niet onder. Bert is bijna 60 jaar lid en heeft zich, naast een aantal bestuurlijke jaren, eveneens jarenlang verdienstelijk gemaakt in tal van commissies, zoals technische- turnshow- en jubileumcommissie. Bert is thans als penningmeester van de stichting O&O zeer actief met het wel en wee van de turnhal. Naast het financiële beheer is hij heel druk met alles wat te maken heeft met het onderhoud van gebouw en inventaris. En evenals Ronald werd Bert namens de koning benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau.

Naast deze twee onderscheidingen werd van deze bijzondere gelegenheid gebruik gemaakt om Geertje Visser te huldigen. Gedurende vijftig jaar heeft zij binnen de club diverse taken vervuld. Naast de nodige jaren lesgeven maakte zij een aantal jaren deel uit van de technische commissie. Echter het leeuwenaandeel van haar vrijwilligerswerk was vooral gericht op haar jarenlange bemoeienissen met de barcommissie. Door voorzitter Pauline den Hartog werd zij vooral geloofd voor de vele lunches en diners die zij verzorgde voor grote partijen. Geertje kreeg voor al haar verdiensten de gouden verenigingsspeld opgespeld.

Beoordeling Koninklijke Onderscheidingen bij O&O Zwijndrecht.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.